Tavle

Senator Bill Nelson (Demokrat – Florida), sammenlignet i helgen stemningen i USA med forholdene i Rwanda før hutuene hakket ihjel 800.000 tutsier.

Nelson added, «And we saw what happened to the Hutus and the Tutsis in Rwanda. It turned into a genocide. A million people hacked to death within a few months. And we have got to watch what’s happening here.»

Video of Nelson’s comments was posted on Facebook by an attendee.

I USA bruker man uttrykket at hjulene faller av. Nelsons retorikk er i den kategorien. Nelson konkurrerer med guvernør Rick Scott om plassen i Senatet.

Men det er nok å velge i. NRKs tidligere Washington-korrespondent, Audun Tjomsland, skriver fra sitt eksil i Sandefjord at Trump ligner mye på Hitler.

I avdelingen for Friske fraspark:

De to sjokkerende hendelsene, terrorskytingen i Pittsburgh og sendingen av brevbomber, har skjerpet dialogen både i nyhetsmediene og i de sosiale mediene. Dette har forårsaket at den offentlige debatten om presidentens holdninger og hans politikk, stadig har vært inne på om det kan være grunnlag for å sammenligne dagens amerikanske president Donald Trump med den tyske nazi-leder Adolf Hitler.

Den norske professoren Frank Aarebrot var tidlig ute med å stille spørsmålet. Han mente at en slik sammenligning eventuelt må dreie seg om Adolf Hitler som leder av et nasjonalsosialistisk parti først i delstaten Bayern fra 1928 og deretter i Tyskland. Da er det mange likhetspunkter, sa Aarebrot i et intervju med TV2 i mars 2016.

Venstresiden følger idag Godwinsons lov: Alt som skjer kan tilskrives at deres motstandere ligner på Hitler og nazismen. De praktiserer det som med et fint ord kalles reductio ad absurdum.

Demokratene og liberale mediers retorikk er slik at de oppløser seg selv i deres egen frådende væske.

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!