Nytt

To vinnere: Ron DiSantis blir guvernør i Florida og overtar jobben fra Rick Scott. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Rick Scott vinner Senat-plassen for Florida fra Demokratenes Bill Nelson. Scott er avtroppende guvernør og overlater jobben til kongressmann Ron DiSantis. Dobbelt vinn for Republikanerne i en viktig stat.

Valgene i midterm betyr mye for presidentvalgkampen i 2020. Den begynner når midterms er over. Florida er som alle vet en viktig stat. Da Trump Florida i 2016 var det game over for Hillary.

Rick Scott har etter sigende gjort en meget god jobb som guvernør. Senator Bill Nelson var en svak senator. Han forsøkte å henge seg på kampanjen til Andrew Gillum, som fikk mye media dekning. Under et møte presterte han å si at stemningen i USA minnet om Rwanda før folkemordet. Det var helt hinsides, men Nelson er ikke den eneste som har sagt noe slikt.

Men det får ikke det oppslag i mediene som et tilsvarende skandaløst utsagn ville fått om det var en Republikaner som hadde sagt det.

Som DiSantis sa til Fox News: Demokratene har ikke bare hatt et enorm økonomisk overvekt, de har også hatt 80 prosent av mediene med seg. Dette gir Demokratene en stor fordel.

Men mediene og pengene «snakker» to år i strekk, men velgerne får bestemme én dag, og de treffer et annet valg, sa DiSantis.