Andrew Weissmann ble kalt spesialetterforsker Bob Muellers pitbull. Det var han som ledet teamet av advokater og agenter som gransket Trump i nesten to år. Da oppgaven var fullført gikk han rettt inn som kommentator i MSNBC, slik mange av Trumps fiender i statsapparatet har gjort.

Han langet nylig ut mot de som ville strekke ut en hånd til Trump og sammenlignet med de de som førte appeasementpolitikk overfor Hitler.

At en tidligere jurist i Justisdepartementet sammenligner USAs president med Adolf Hitler har fått flere til å reagere.

«For those people who say we should just appease Trump, how did that approach go for Neville Chamberlain?» asked Weissmann, referring to the British prime minister who negotiated the 1938 Munich Agreement with Hitler.

Men Weissmann er ikke den eneste som trekker historiske paralleller. Anderson Cooper i CNN sa Trumps situasjon i Det hvite hus minnet ham om Mobutus siste dager i Kongo.

«I was in Kinshasa in the waning days of Mobutu, and Mobutu was, you know, a pretty awful dictator and when he finally fled the country and the rebels were moving in to take the capital, his son drove around in a pickup truck with a machine gun and settling scores with people he felt had not been supportive enough for Mobutu,» Cooper recalled.

«Thankfully, it hasn’t come to that here, but I can’t believe we’re in a situation where a transfer of power is not- I can’t believe we are in this situation here. It just seems so petty. I know it’s about Georgia, I know it’s about setting up grievance politics that will perhaps allow him to run in four years again and give him a TV career.»

 

 

Mueller ‘pit bull’ Andrew Weissmann compares Trump to Hitler, invokes appeasement of dictator

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.