Nytt

I en hemmelig rapport fra den føderale tyske etterretningstjenesten Bundesnachrichtendienst (BND) som Bild har fått tilgang til, heter det at migrasjonen fra Afrika til Spania fortsetter med uforminsket styrke, skriver Kronen Zeitung.

Tilstrømningen vedvarer først og fremst fordi forsøkene på bekjempelse av menneskesmuglingen hittil har vært forgjeves, går det frem av rapporten. En medvirkende årsak til er at det er store penger å hente i geskjeften: Migranter betaler gjerne 2000 euro mot garantier om å komme seg til Spania.

Men sortimentet av tjenester er variert: Tre forsøk koster 1000 euro, garantier om å komme til Spania innen seks dager 4000 euro.

Betalingen tas hånd om av en betrodd person som beholder 50 euro for hver vellykkede overfart.

Ifølge BND har smuglerne som opererer i øyeblikket kapasitet til å transportere 6000 migranter til Spania pr. måned.

Korrupsjon er også en del av bildet:

Mot bestikkelser skal bakmennene sågar være i stand til å skaffe seg informasjon om kystvaktens patruljering med sikte på å unngå denne.

Spania og EU ønsker å forbedre samarbeidet med Marokko for å oppnå en «lovlig og ordnet migrasjon», heter det hos det spanske innenriksdepartementet.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.