Nytt

Migranter i en gummibåt går i land på Cañuelo-stranden i Tarifa etter å ha krysset Gibraltarstredet fra Marokko den 27. juli 2018. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix.


 

Den økende migrasjonen fra Afrika til Europa over Middelhavet til Spania vekker uro i Tysklands regjeringsapparat. Til Bild am Sonntag sier Helmut Teichmann, som er statssekretær i det tyske innenriksdepartementet:

«Vi frykter at mange migranter kan legge på vei til Frankrike, Benelux-landene og Tyskland.»

Dersom frykten viser seg å være begrunnet vil Tyskland forsterke kontrollene på grensene mot Frankrike og Sveits, sier Teichmann. Tyskland tilbyr dessuten Spania hjelp til å hanskes med den nye situasjonen, legger han til.

Baskerlands arbeids- og sosialminister Beatriz Artolazabal opplyste torsdag i et radiointervju at mange transittmigranter som kommer til den nordspanske regionen, er på vei til andre europeiske land, spesielt Frankrike og Tyskland.

Tagesschau – Deutsche Welle

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.