Gjesteskribent

Siden jeg er meget interessert i politikk og samfunnsspørsmål generelt, meldte jeg meg inn i KrF en onsdag, for å kunne delta på lokalt ekstraordinært årsmøte fredag samme uken.  Mitt ønske var å være med å påvirke partiets retningsvalg ift. samarbeidspartner.

Jeg syns jeg hadde gjort en bra gjerning, og engasjert meg på en god måte. Derfor postet jeg følgende på KrF (hovedpartiet) sin Facebook-side:

«Meldte meg inn onsdag, stilte på ekstraordinært årsmøte idag (fredag), og stemte på kandidat som skal til fylkesårsmøtet for å stemme KrF i regjering med Erna! Det var medl. kontingenten vel verdt!»

På samme FB-siden, var det mange andre som hadde lagt ut melding om at de hadde meldt seg inn i KrF, men gjerne med motsatt hensikt – de støttet Hareide og hans venstredreining. Jeg var således fullt oppmerksom på at mitt innlegg, kanskje ville oppfattes som en ørliten provokasjon

Jada, helt riktig: stort sett har alle de «varme» nye medlemmene, fått kommentarer fra KrF om at «så flott at du meldte deg inn, så flott at du engasjerer deg» o.l.

Men for mitt innlegg var det ingen respons fra KrF – det var fullstendig taust.

Derimot var det respons fra andre, som slettes ikke syns noe om mitt engasjement for et bedre samfunn – for tydeligvis var eg på villspor, altså var jeg ikke varm nok, og helt sikkert ikke anstendig!

For svarene var typisk slik på min FB-tråd:

«Eivind Straumstein: Interessant det du skriver – særlig med tanke på at du overveiende sannsynlig er en høyreradikaler/høyrepopulist (og nasjonalist?) Det du har gjort, slik du beskrev ovenfor, er meget kynisk og avskyelig!»

Jeg syns det var litt morsomt at mitt engasjement skulle være både avskyelig og kynisk, og klarte ikke å la være å poste følgende svar:

«He, he – så det at jeg ønsker at KrF skal gå inn i dagens regjering, er nå blitt nasjonalistisk? I så fall ser det ut til at jeg er i selskap med hva flertallet av delegatene til landsstyremøtet også ønsker – om ikke Hareide nå tar i bruk maktmidler for å tvinge sin vilje på delegatene – i god sosialistisk ånd. Men det er vel et uttrykk for en varmere og mer anstendig handling, slik du ser det, og dermed fullt ut forsvarlig?»

Så får jeg et nytt tilsvar, og denne gangen er det tydelig at noen har vært inne på min FB-profil, og funnet ut at jeg blant annet leser bl. annet Document.no o.l. For nå blir min handling og engasjement beskrevet slik:

«Eivind Straumstein: Kanskje høyreradikal populist er en mer dekkende beskrivelse av deg? Hvis du i stedet for Guds Ord har Mammon, Document.no,  Resett.no etc. som din rettesnor i livet ditt, så kan kanskje det forklare dine valg og retorikk.  Med en slik tankegang er du med på å fremme mer egoisme (være sin egen lykkes smed), økende forskjeller, mer fattigdom, og mer splittelse i samfunnet. I din tankeverden er det «forkastelig» – ja «sosialistisk» om man setter menneskeverdet og omtanke for sin neste i høysetet (og ikke bare seg selv).
Knut Arild Hareide har de facto opptrådt ærlig, ryddig og verdig. Han har IKKE brutt noen løfter, og han har fulgt sin samvittighet. Hareide har et ærlig og oppriktig ønske om å bidra til et mye varmere og inkluderende samfunn – til beste for oss alle. At de høyreradikale og høyrepopulististene stadig prøver å diskreditere Hareide og fremsette onde og feilaktige beskyldninger mot ham, tjener ingen god sak, og er bare egnet til å så splittelse og ondskap mellom mennesker! – Er det virkelig slik du vil ha det, Eivind Straumstein?»

Her blir jeg beskrevet som villfaren, i alle fall langt fra like verdig som Hareide, Støre og deres støttespillere, siden jeg visstnok har Document.no, Resett.no – og Mammon som rettesnor i livet. Hva nå det skulle bety i denne sammenhengen? Sannsynligvis er det vel et uttrykk for at jeg er et kaldt, egoistisk og uanstendig menneske, og dermed ikke passer inn i KrF sin visjon om et varmere og mer anstendig samfunn.

Men dette lever jeg veldig godt med, for det verste jeg vet, er når andre, som opphøyer seg til mer verdige enn andre, skal sette standarden for hva som er anstendig, og hva som bidrar til et varmere samfunn.