Nytt

I årets ni første måneder ga svenske myndigheter oppholdstillatelse til en by på størrelse med Jönkjöping. Med dagens innvandringstakt vil det gi ca. 128.000 nye “svensker” i 2018. Over fem år vil det tilsvare et helt nytt Göteborg. De største kategoriene er “tilknytning” (33.755), “arbeidsmarked” (30.505), og “asyl” (14.970).

Hvis trenden fortsetter, vil 2018 gi den tredje høyeste innvandringen noensinne til Sverige. Det viser statistikken fra det svenske Migrationsverket.

2016: 151 031

2017: 135 529

2018: 127 688 (anslag)

2015 uttalte statsminister Löfven sitt famøse «vi bygger ingen murer», og alle de andre partiene hyllet den rekordhøye innvandringen. På grunn av at det tok lang tid å behandle søknadene fra de som kom inn i 2015, ble 2016 året da Sverige ga flere oppholdstillatelse enn noensinne. 2015 ligger lenger ned i statistikken, siden embedsverket rett og slett brøt sammen under presset.

2013 var det året da Migrationsverket, gjennom en avgjørelse gjort på tjenestemanns-nivå, bestemte at alle som hevdet de kom fra Syria fikk oppholdstillatelse. Det kom 121.718. Til tross for rekordtallene, er det fortsatt flere som hevder at Sverige har fått en restriktiv innvandringspolitikk.

Selv den uregulerte arbeidsinnvandringen, som ble innført av Allianseregjeringen i slutten av 2008, er nå under press fordi den misbrukes. Så sent som i mai ba Riksdagen regjeringen om å ta tak i jukset, for det viser seg at arbeidsinnvandring nå brukes som et alternativ til asylinnvandring. Svindelen kalles “sporbyttere” og har økt kraftig de siste årene.

Link.

95 766 beviljade uppehållstillstånd årets första nio månader – som ett helt Jönköping

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!