Skipet «Aquarius». Foto: SOS Méditerranée Italia/YouTube.

Myndighetene i Panama har fratatt skipet «Aquarius» – som NGO-ene SOS Méditerranée og Leger uten grenser opererer i Middelhavet – registreringen i sitt skipsregister med den begrunnelse at fortsatt registrering ville skape politiske problemer for Panamas regjering og for andre Panama-registrerte skip som vil legge til kai ved europeiske havner. Det melder La Repubblica.

Det presiseres at «Aquarius» etter Panamas oppfatning ikke har vist respekt for internasjonale legale prosedyrer i forbindelse med redningsarbeid i Middelhavet. Konsekvensen er at fartøyet ikke lenger vil kunne seile under Panama-flagg.

De to NGO-ene sier de er rystet og anklager Italia for å ha lagt press på Panama for å trekke registreringen tilbake, noe den italienske regjeringen avviser. Det er åpenbart at ingen land ønsker å bli identifisert med dette skipet, kommenterer Italias innenriksminister Matteo Salvini.

«Aquarius» lå sist måned til kai 19 dager i Marseille i påvente av Panama-flagg, etter at Gibraltar hadde trukket tilbake sin registrering av NGO-skipet.

 
 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.