Nytt

Stillbilde: YouTube

 

Nesten ett år etter beslagleggelsen av skipet «Iuventa» tilhørende den tyske NGO-en Jugend Rettet, har påtalemyndigheten i Trapani på Sicilia tatt ut siktelse for menneskesmugling mot kaptein Kathrin Schmidt og tjue andre personer, skriver La Repubblica.

Roma-avisen opplyser at de stedfortredende statsadvokatene i Trapani Andrea Tarondo og Antonio Sgarrella har har til hensikt å innhente flere beviser fra telefoner, datamaskiner og utstyr ombord for å dokumentere kontakten mellom skipet og libyske menneskesmuglere.

Den er heller ikke snauere enn at den oppgir navnene på alle de siktede:

Dariush Beigui, Miguel Castilho Soares, Laura Martin, Zoe Mickausch, Simon Hendrik, Miguel Roldan Espinosa, Maria Klemp, Cristina Moyes og Myriam Abdel Basit tilhørende NGO-en Jugend Rettets personake, samt besetningsmedlemmene – blant disse også italienere – Pietro Catania, Mathias Kennes, Salem Ben Moez, Louise Gemma, Ignazino Arena, Stephan Van Diest, Giuseppe Russo, Marco Amato, Roger Alonso og Ahmas Al Rousan.

Siktet er også fader Mussie Zerai, den eritreiske presten som mange migranter varslet idet de la ut fra land.

Samrøret mellom NGO-er og libyske menneskesmuglere er blitt dokumentert både av agenter og journalister, men enn så lenge er ingen NGO-aktivister blitt dømt.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.