Donald Trump og Giuseppe Conte. Fotografier: Kevin Lamarque og Yves Herman / Reuters / Scanpix.

 

Donald Trumps uttalelse ved begynnelsen av G7-møtet om at Russland igjen bør innlemmes i klubben, som en tid het G8 før russerne ble kastet ut etter okkupasjonen av Krim-halvøya i 2014, kommer formodentlig overraskende på de fleste deltagerne i Quebec.

Canada var da også raskt ute med å si seg uenig i Trumps forslag.

Men motstanden mot den amerikanske presidentens idé blir ikke unison. Corriere della Sera skriver at Italias statsminister Giuseppe Conte er enig med Trump: «Russland bør bli med igjen i G8, det er i alles interesse», skriver Conte, som altså ikke har gått av veien for å ta klart stilling i Trumps favør uavhengig av de andre europeiske landene.

Dette må tas som et viktig signal om en nyorientering i italiensk utenrikspolitikk.

Reaksjonen fra Kreml er imidlertid kjølig. Russland konsentrerer seg om andre arenaer, sier Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov ifølge den italienske avisen.

 
 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!