USAs ambassadør til Italia, Lewis Eisenberg. Foto: United States Department of State.

Mens EU-eliten i Brussel bruker harde ord om den italienske regjeringen, er det helt andre toner som kommer fra USA.

Donald Trump har et dårlig forhold både til Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Angela Merkel. Om sistnevntes beslutning om å åpne Europas grenser i 2015, har den amerikanske presidenten benyttet ordet insane.

The Donald taler derimot hele tiden vel om Italias statsminister Giuseppe Conte.

Nå får Trump følge av USAs ambassadør til Italia, Lewis Eisenberg. I et forum arrangert av det italienske nyhetsbyrået ANSA, gir Eisenberg uttrykk for at Italias regjering er «kvintessensen av demokratiet».

ANSA siterer ambassadøren:

«Uavhengig av ideene hos hver og en av oss, viste det siste valget i Italia at folket har talt. Dette er demokratiet», understreket den amerikanske diplomaten.

USA og Italia står sammen i å fremme demokratiet, de bilaterale forholdene mellom landet er sterke, og Italia har en strategisk rolle i gjenopprettelsen av stabilitet i Libya, sa Eisenberg.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂