Stillbilde: Die Welt

 

Skandalene rundt den føderale tyske migrasjons- og flyktningetaten (BAMF) ser ikke ut til å ta noen ende – særlig ikke i Bremen, hvor en tidligere leder i etaten i tidsrommet 2013–16 anklages for å ha godkjent 1200 asylsøknader som ikke oppfylte kravene.

Omfanget ser nå ut til å være større enn først antatt. Påtalemyndigheten i Bremen etterforsker flere personer som er anklaget for å ha mottatt bestikkelser av asylsøkere i forbindelse med urettmessige godkjennelser, skriver det tyske nyhetsmagasinet Focus.

En asylsøker har betrodd at han betalte en advokat fra Hildesheim 1000 euro, for noen dager senere å ha blitt innvilget flyktningstatus nettopp i Bremen. Vedkommende advokat hadde kontakter med den anklagede tidligere lederen i BAMF der til bys.

Der Spiegel kan dessuten opplyse at den uregelmessige asylbehandlingen i Bremen også skjedde i favør av personer som er sikkerhetstrusler, til og med seriekriminelle.

Ekstra bekymringsfullt er det at flere av asylsøkerne hadde fremvist identitetspapirer som var utstedt i områder som den islamske staten (IS) tidligere kontrollerte i Syria. Har potensielle terrorister også kjøpt seg asyl?

Tiltroen til BAMF er undergravd, mener FDPs partileder Christian Lindner. De grønnes flyktningepolitiske talskvinne Luise Amtsberg sier det er hevet over diskusjon at etaten må reformeres. Men virkeligheten på bakken ser de ikke ut til å ha ambisjoner om å forandre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!