En tidligere leder i den tyske migrasjonsmyndigheten (BAMF) er anklaget for å ha godkjent 1.200 asylsøknader som ikke oppfylte de relevante kravene.

Tysk påtalemyndighet etterforsker en tidligere leder ved BAMFs kontor i Bremen i Nord-Tyskland for «organisert misbruk av asylprosedyren». Kvinnen mistenkes også for korrupsjon og bestikkelser, opplyser påtalemyndighetens talsperson Claudia Kueck til nyhetsbyrået AFP.

Myndighetene mener at hele 1.200 asylsøkere kan ha fått innvilget asyl på feilaktig vis, og de etterforsker om søknadene ble innvilget i bytte mot penger eller andre gaver.

Totalt seks personer er under etterforskning i saken, og blant de mistenkte er tre advokater og en tolk. Åtte adresser er ransaket i Bremen og Niedersachsen denne uka, blant dem flere advokatkontorer.

De fleste sakene handler om yazidier, en forfulgt minoritet som har blitt hardt rammet under ekstremistgruppen IS’ framtog i Syria og Nord-Irak.

Etterforskningen har pågått i månedsvis, og myndighetene mistenker at asylsøkere ble valgt ut og hentet fra andre deler av Tyskland slik at søknadene deres kunne behandles i Bremen. Deretter ble søkerne på feilaktig vis innvilget asyl, ifølge påtalemyndigheten.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂