Bildet: Rektor Terje Wold tok i fjor belastningen med å stå frem og si at han ikke lenger hadde kontroll på situasjonen på Stovner vgs. Dermed stiller han myndighetene i forlegenhet. Men Wold er neppe den eneste rektor i Oslo som er i denne situasjonen.

Rektor Terje Wold slo i fjor alarm om voldsutviklingen på Stovner vgs. Han sa at skolen trengte assistanse. De kunne ikke lenger garantere et trygt skolemiljø.

En sendt til sykehus etter masseslagsmål på Stovner Videregående

Onsdag barket 15–20 elever sammen midt i skoletiden, ifølge VG. Det gikk hardt for seg. Ti personer gikk løs på én person. Det ble brukt «gjenstander», men det sies ikke hva slags.

Politiet ser meget alvorlig på hendelsen.

Elevene var forduftet da politiet kom frem. I tillegg til én på sykehus, måtte én på legevakt. En tredje var mindre skadd.

Det kan virke som om skolen er opprådd for virkemidler. Da gjenstår bare politiet, og de er ikke ment for å holde orden på skoler. Kanskje vi nærmer oss amerikanske tilstander, hvor pensjonerte vektere, brannmenn eller politifolk kan sørge for sikkerhet? Mennesker er bedre enn kameraer og sikkerhetssluser.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂