Iran sier at hvis Israel gjør alvor av å angripe Iran, vil Tel Aviv bli jevnet med jorden og Benjamin Netanyahu vil være blant dem som ligger under ruinene.

Iran threatens to ‘level Tel Aviv,’ kill Netanyahu if Israel attacks

Det var sekretæren for det såkalte Expediency-rådet, Mohsen Rezaei, som fremsatte truslen. Han har tidligere vært leder av Revolusjonsgarden:

“About Netanyahu’s unwise words, I should say that if they carry out the slightest unwise move against Iran, we will level Tel Aviv to the ground,” Mohsen Rezaei, secretary of Iran’s Expediency Council and former chief of the country’s Revolutionary Guards, told the Hezbollah-affiliated Arabic-language al-Manar TV channel Monday.

Rezaei gjorde det også til en personlig trussel mot Netanyahu:

Adding a personal threat to the Israeli leader’s life, Rezaei added that Tehran “will not give Netanyahu any opportunity to flee,” Fars News reported.

Gad vite hvordan internasjonal presse hadde reagert om Netanyahu hadde sagt noe tilsvarende? Iran har tidligere truet med å slette Israel fra kartet. Derfor vil ikke Israel finne seg i at Iran oppretter støttepunkt og våpenfabrikker i Libanon eller Syria.

Netanyahu var meget direkte under sikkerhetskonferansen i München søndag.  Han hevendte seg direkte til utenriksminister Javed Zarif:

“Mr. Zarif, do you recognize this? You should, it’s yours. You can take back with you a message to the tyrants of Tehran — do not test Israel’s resolve!” proclaimed Netanyahu to the audience, which included Zarif.

Det likte nok Zarif dårlig.

Netanyahu var spesifikk og klar.

“Israel will not allow Iran’s regime to put a noose of terror around our neck,” Netanyahu said during his speech. “We will act without hesitation to defend ourselves. And we will act if necessary not just against Iran’s proxies that are attacking us, but against Iran itself.”

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.