Migranter går i land på Augusta på Sicilia den 30. januar 2018. Illustrasjonsfoto: Antonio Parrinello / Reuters / Scanpix.

 

Omlag 340 migranter er i løpet av mandagen blitt plukket opp fra tre båter i Middelhavet, for siden å stige i land på tre forskjellige havner på Sicilia.

La Repubblica skriver at det italienske marinefartøyet «Oreste Corsi» plukket opp ca. 200 migranter i havområdet utenfor Siracusa, for siden å bringe dem til havnen i Messina. Ombord befant det seg en fødende kvinne som ifølge Siracusa News er nigeriansk, hvilket kan tyde på at denne gruppen av migranter kommer fra Afrika sør for Sahara.

Til havnen i Trapani tok den italienske kystvakten med seg 70 migranter av ukjent opphav, som hadde ringt nødnummeret idet de befant seg i vanskeligheter fordi båten deres tok inn vann vest for Sicilia.

Roma-avisen skriver også at 69 migranter av tunisisk nasjonalitet, herunder én kvinne og et titalls mindreårige, i morges ble satt i land på havnen i Porto Empedocle i en operasjon koordinert av kystvakten.

Fartøyene det er tale om, har åpenbart vært langt mer sjødyktige enn gummibåtene som har vært benyttet til å komme seg noen kilometer ut fra kysten av Libya. To av dem befant seg da heller ikke langt fra Sicilia.

Det er ennå ikke gitt noen opplysninger om hvor båtene hadde lagt ut, men det er nærliggende å tenke seg at i alle fall noen av dem hadde reist fra Tunisia. Helt siden i fjor sommer har det pågått menneskesmugling med sjødyktige båter mellom Tunisia og Sicilia.

Middelhavets sydlige bredd er lang, migrasjonstrykket er høyt, og Europas yttergrense er porøs. Resultatet gir seg selv.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂