NTB

Mottakssenteret for flyktninger på den italienske øya Lampedusa er bygget for 400 personer. Fredag var det 3250 flyktninger der.

Journalisten Sergio Scandura skriver på Twitter at leiren aldri har vært så overbefolket før. Grunnet dårlig vær ankom ingen båter fra Tunisia og Libya i begynnelsen av uka, men så tok det seg opp.

På 72 timer ankom mer enn 4500 migranter, ifølge Scandura. De fleste ble plukket opp til havs av kystvakten eller politiet, og noen ankom øya på egen hånd. I tillegg har redningsskipet Mare*Go plukket opp 41 personer i havsnød og frakter dem nå til Sicilia.

For å lette på noe av trykket på Lampedusa forsøker myndighetene nå å frakte så mange som mulig til fastlandet eller Sicilia, der de så skal fordeles i andre leirer.

Italienske myndigheter har lenge klagd over at landet blir alene i Europa om å håndtere flyktninger som krysser Middelhavet. Temaet står høyt på agendaen på EUs toppmøte i Brussel fredag.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.