Sakset/Fra hofta

I 2012 ble Søndre Nordstrand Oslos første bydel med innvandrerflertall. Holmlia i Søndre Nordstrand er plaget av gjengvold, og det var temaet for folkemøtet – men hvor var innvandrerne? Foto: Øyvind Thuestad

– I bydel Søndre Nordstrand har vi ikke innvandrere, men medvandrere, sa en kvinnelig bydelspolitiker fra SV under folkemøtet i en fjellhall på Holmlia tirsdag kveld.

Den åpenlyse ironien så hun neppe selv. Å dømme etter reaksjonen blant publikum så ikke de den heller.

Lett var det ikke å få øye på de innvandrede medvandrerne blant flere hundre fremmøtte. I en bydel hvor minoriteten ble majoritet for flere år siden.

Kanskje hadde hun noen strofer fra en sang i tankene.

Eg ser at du e trøtt,
men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg.
Du må gå de sjøl,
men eg vil gå de med deg,
eg vil gå de med deg.

Vold og utrygghet var utgangspunktet for møtet. Onsdag i forrige uke ble en mann truffet av flere skudd på Holmlia, og det har de siste månedene vært flere voldshendelser i det samme området.

21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket, og i begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia. Mannen ble kritisk såret.

Eg ser du har det vondt,
men eg kan ikkje grina alle tårene for deg.
Du må grina de sjøl,
men eg vil grina med deg.
eg vil grina med deg.

På Holmlia, langt der inne i fjellet, var det vanskelig å få øye på objektet for SV-damens rørende postulat om solidaritet.

I en annen sammenheng ville nok både SV-damen og et overveldende flertall av de øvrige tilstedeværende foraktfullt kalt forsamlingen «blendahvit». Men ikke i kveld. Ikke nå. Det passer dårlig å påpeke at medvandrerne ikke gidder å vandre med når problemene tårner seg opp.

Solidariteten går én vei.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!