Nytt

Arbeiderpartiet kreker seg så vidt over 20 prosent, mens regjeringspartiene får rent flertall på januarmålingen fra Opinion.

Høyre gruser Arbeiderpartiet for tiden, og ligger på denne målingen 9,3 prosentpoeng høyere enn Ap; 30,1 mot 20,8.

I dag må Venstre, Fremskrittspartiet og Høyre ha støtte fra KrF eller ett av de andre større partiene på Stortinget for å få flertall for sin politikk.

Men i en ny måling Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), får de tre partiene til sammen 88 mandater og flertall.

Høyre er landets suverent største parti med støtte fra 30,1 prosent av velgerne, en fremgang på 4,3 prosentpoeng. Regjeringskollegene Frp og Venstre får støtte fra henholdsvis 14,5 (-0,5) og 4,5 (+1,1) prosent av velgerne, ifølge målingen.

Arbeiderpartiet har slitt tungt etter valgnederlaget og får støtte fra 20,8 prosent av velgerne på ANB-målingen. Det er en tilbakegang på 5,9 prosentpoeng sammenlignet med desember.

– Det har vært en krevende periode for Arbeiderpartiet, og vi har en stor jobb å gjøre for å få fram våre politiske svar på utfordringene Norge står overfor, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Øvrige partier: KrF 4,6 (+0,7), Senterpartiet 10,8 (-0,6), SV 7,3 (+1,3), Rødt 3,0 (+0,5) og Miljøpartiet De Grønne 3,0 (-1,4).

Målingen ble tatt opp 9.–15. januar. Feilmarginen varierer fra 1 til 3 prosentpoeng og er størst for de største partiene

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!