Ap-leder Jonas Gahr Støre etter talen om den politiske situasjonen under landsstyremøtet i Oslo den 15. september 2020. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 19 prosent i en ny måling fra Opinion, en nedgang på 2,7 prosentpoeng. Høyre er største parti med 26,9 prosent.

For sjette måned på rad er Høyre landets største parti, og fremgangen er på hele 4 prosentpoeng.

Siden september i 2020 har Arbeiderpartiet ligget mellom 19 og 22 prosent på målingene som Opinion utfører for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Når vi har tapt så mye tillit som vi har, tar det tid å få den tilbake. Derfor har vi en stor jobb å gjøre framover. Likevel viser målingen et klart flertall for en regjering bestående av Ap, Sp og SV. Det er en tydelig marsjorde som vi tar på alvor, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til FriFagbevegelse.

Senterpartiet får 20,1 prosent, ned 2 prosentpoeng. Det er likevel femte måned på rad hvor partiet får over 20 prosent.

Frp får 9,8 prosent, ned 1,1 prosentpoeng. SV er femte størst med 8 prosent, opp 1 prosentpoeng. MDG faller også 1 prosentpoeng til 3,4 prosent. For de resterende er det kun små endringer: KrF: 3,4 (uendret), Rødt 4,4 (+0,5) og Venstre 2,7 (+0,5).

Opinions partibarometer for januar 2021 er basert på 978 telefonintervjuer ved et tilfeldig utvalg. Intervjuene er gjennomført 5.–11. januar 2021. Feilmarginen er mellom 1,4 og 3 prosent.

(©NTB)

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.