Senterpartiet ville vært ute av Stortinget om det var valg i dag, ifølge meningsmålingen til Altinget og ABC Nyheter. Høyre og Frp står med et klart flertall.

Målingen viser at Sp får en oppslutning på 3,5 prosent, noe som er under sperregrensa, og får heller ikke noen distriktsmandater, skriver ABC Nyheter og Altinget.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum påpeker at målingen avviker fra andre målinger som er gjennomført de siste ukene.

– Jeg tar den litt med en klype salt. Men hovedpoenget er jo tryggheten for folk, økonomien til folk, holde en lav ledighet og få på plass det budsjettet som vi nå har vedtatt, sier Vedum til NTB.

Samtidig understreker han at han ikke er fornøyd med andre meningsmålinger fra de siste ukene. I Poll of polls ‘ gjennomsnitt for november måned har partiet en oppslutning på 5,4 prosent, mot 13,5 prosent oppslutning i valget i fjor.

Regjeringspartner Ap er nede på 17,4 prosent. Høyre og Frp får til sammen 96 av 169 mandater på Stortinget, og Høyre er landets klart største parti på 31,6 prosent. Rødt er målingens store vinner, med framgang på 2 prosentpoeng.

MDG, KrF og Venstre ligger også under sperregrensen på målingen, som er utført av Opinion for de to mediene. Samtidig får alle disse tre distriktsmandater, ulikt Senterpartiet. Opinion understreker at det er usikkerhet knyttet til beregningen av distriktsmandater.

Status for alle partiene er:

H 31,6 (-0,7), Ap 17,4 (-0,5), Frp 13,3 (-0,5), Rødt 9,5 (2), SV 8,1 (-0,6), MDG 3,9 (0,5), KrF 3,7 (-0,8), Sp 3,5 (-1,8), V 3,4 (0,3), Andre 5,7 (1,3).

Tallene sammenlignes med den forrige målingen Opinion lagde i uke 45. Da var det Dagsavisen, FriFagbevegelse og Avisenes Nyhetsbyrå som var oppdragsgivere. Det er gjennomført telefonintervju av 951 personer i perioden mellom 22. og 24. november. Feilmarginen ligger mellom 1 og 3 prosentpoeng.


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.