Bildet: Martin Schulz ble gjenvalgt som leder for SPD på landsmøtet i Berlin torsdag. Der gikk ledelsen inn for et Europas forente stater, et forslag som er helt ute av takt med grasrota. Hvem er det SPD henvender seg til? Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Scanpix

Forhandlingene om en ny storkoalisjon begynner onsdag. CDU/CSU stiller seg uforstående til at SPD torsdag gikk inn for dannelsen av et Europas forente stater innen 2025. Meningsmålinger viser at bare en tredje av velgerne er for, 48 prosent er mot.

SPD gikk, i likhet med søsterpartier over hele Vest-Europa, på et kraftig nederlag ved valget. Nå synes ledelsen å mene at enda større fart i integreringen av EU, er løsningen. Det gjør avstanden til Merkel og CDU større. For CDU/CSU er et slikt forslag mot den veien den politiske vinden blåser.

SPD leader Martin Schulz said on Thursday his party, which suffered its worst post-war election result in September, would only gain support by providing a clear vision of Europe, and called for a United States of Europe by 2025. (…)

Senior conservative Volker Kauder said Schulz’s European proposal posed “a danger to the EU and citizens’ approval of Europe” and Peter Altmaier, Merkel’s chancellery chief, said the idea, and especially the timeframe, was unrealistic.

An Emnid poll for Bild newspaper found less than a third of Germans (30 percent) supported Schulz’s idea while almost half (48 percent) rejected it.

Etter manges mening ville et forent Europa bli styrt av Tyskland. Det vet uvant at det er SPD som går inn for et slikt prosjekt.

But the SPD defended Schulz’s plan, with Foreign Minister Sigmar Gabriel telling Deutschlandfunk radio it would ensure Europe’s voice is heard on the global stage at a time when the influence of Asia, Latin America and Africa is growing.

Vi ser flere tegn, Corbyn er det verste, på at sosialdemokratene velger å gå til venstre og omfavne gammel symbolpolitikk, i stedet for å ga løs på de problemene som landene står oppe i, med svakere offentlige finanser og en befolkning som er splittet.

German conservatives reject ‘United States of Europe’ ahead of coalition talks

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!