ABC News’ Brian Ross ble lørdag suspendert i fire uker uten lønn fordi han fredag feilaktig rapporterte at Flynn var villig til å erklære under ed at Trump hadde bedt ham kontakte russerne under valgkampen. Det skremte markedet, og kursen på Dow Jones falt 350 poeng.

Ross sa han hadde det fra en god kilde. Hele nyhetsbildet ble elektrisk. Hvis Flynn var villig til å vitne mot presidenten, kunne det være begynnelsen på noe stort, og medier og demokrater har ventet på dette øyeblikket i lang tid.

Det gikk hele åtte timer før versjonen ble korrigert: Det var ikke i valgkampen det skjedde, men etter valget. Det er noe helt annet. Da er man i overgangsfasen. Dermed gikk lufta ut av storyen. Den ble en nothingburger, selv om NRK og norske medier har problemer med å få med seg forskjellen. De tingene Flynn sa at han løy til FBI om, berører ikke presidenten.

Da hadde aksjemarkedet tatt seg opp for lenge siden. Det var, i motsetning til hva NTB melder, utsiktene til skattelette som fikk investorene til å glemme juridiske spissfindigheter.

Men hvordan kunne en erfaren reporter som Ross bomme så totalt?

Ønsket er meget sterkt om å være den som finner the smoking gun, som alle har sagt finnes et sted, men som ingen har klart å lokalisere.

I annen medvirkende faktor er hensynsløsheten til journalister som vet de slipper unna med mye i den gode saks tjeneste.

NTB fremhever alle prisene Ross har fått.

69 år gamle Ross har vært ansatt i ANC siden 1994. Journalisten er innehaver av en rekke priser for sitt arbeid, blant dem seks George Polk-priser, seks Peabody-priser og to Emmy-priser.

Vi skal forstå at han er dyktig, men gjorde en feil. Men forklaringen er kanskje den motsatte: Det var kanskje ikke en feil i den vanlige betydningen av ordet, men et ønske om å sette i gang en kjede av begivenheter ved hjelp av anonyme kilder.

Alle de liberale mediene har gjort det i ett år nå. I den faktaboksen NTB serverer om Trump-Russia collusion, vises det til en artikkel i New York Times fra februar:

* I februar skrev New York Times at avlyttede telefonsamtaler viste at valgkampmedarbeidere og andre tilknyttet Trump gjentatte ganger i 2016 hadde kontakt med høytstående russiske etterretningsagenter.

Men det står ikke hvem som er kildene; de er anonyme tjenestemenn og tidligere tjenestemenn. Nå vi i tillegg vet at avlyttingene kan ha kommet i stand fordi FBI brukte «pisse»rapporten om Trump til å få en avlyttingstillatelse på et grunnlag de visste var et bestilt makkverk, levert av russerne og betalt av Hillary, begynner begrepet fakta å bli hva Kellyanne Conway helt presist kalte «alternative fakta». Dette kan vi si enda sikrere nå, fordi FBI-lederen som mottok rapporen og snakket med Steele – og dessuten avhørte Hillary – har vist seg å være så sterkt anti-Trump at han er blitt flyttet til «oppvasken» (se egen story).

Det fins bøttevis av storyer om dette, men de holdes utenfor faktaboksen til NTB og andre medier. Disse blir følgelig fullstendig misvisende.

Trump ser hva som skjer og påpeker forskjellsbehandlingen:

“So General Flynn lies to the FBI and his life is destroyed, while Crooked Hillary Clinton, on that now famous FBI holiday “interrogation” with no swearing in and no recording, lies many times…and nothing happens to her?” Trump tweeted. “Rigged system, or just a double standard?”

The president added in a follow-up tweet: “Many people in our Country are asking what the ‘Justice’ Department is going to do about the fact that totally Crooked Hillary, AFTER receiving a subpoena from the United States Congress, deleted and ‘acid washed’ 33,000 Emails? No justice!”

Problemet med ABC News’ Brian Ross var at han viste hånden litt for tydelig. Man så hva han holdt på med; han hadde ikke gardert seg. Dermed falt storyen pladask, og det skal bli vanskelig å gjenta lure-historien, for skepsisen blir større for hver gang.

Aviser som New York Times og Washington Post bringer slike stormer ukentlig for å holde sakene varme. Så kommer de norske diltende etter, men de får ikke med seg at de liberale mediene tilpasser det som foregår på banehalvdeler som ikke er deres egne. Siden norske medier ikke dekker disse i det hele tatt, blir de stående igjen med skjegget i postkassa.

Trump ser en annen vinkel som kan få medier til å tenke seg om: Investorer som tapte penger på den falske nyheten, bør kunne gå til sak mot ABC News og kreve erstatning, tipset Trump.

 

‘No Justice!’ — Trump Claims Flynn Held To Higher Standard Than Hillary Clinton

http://www.dailywire.com/news/24222/fake-news-abc-news-makes-huge-mistake-report-flynn-ryan-saavedra

 

Kjøp Kent Andersens bok her!