Kate Steinle (32) og Garcia Zarate er på hver sin måte blitt et symbol på en utlendingspolitikk som mange amerikanere mener er destruktiv for deres liv og helse. Frikjennelsen av Zarate er en gavepakke til Trump. Den viser amerikanerne hva som foregår. Foto: Michael Macor / Reuters / Scanpix 

En domstol i California frikjente torsdag mexicanske Garcia Zarate for drap på 32 år gamle Kate Steinle på havna i San Francisco i 2015. Donald Trump brukte drapet som et eksempel på en mislykket innvandringspolitikk gjentatte ganger i primærvalgkampen.

Det var flere omstendigheter ved drapet som gjorde at det ble kjent: Kate Steinle var en vakker ung kvinne som fikk de beste skussmål. Hun gikk på havna med sin far da hennes liv tok en brutal slutt. Indignasjonen ble ikke mindre da det viste seg at drapsmannen var utvist fra USA fem ganger. Nå ventet han på sin sjette utvisning. Det føderale grensepolitiet ICE ville ha ham utlevert fra fengsel og deportere ham direkte, men San Francisco er en såkalt sanctuary city, dvs. den gir asyl til illegale. Ikke bare gir den offentlige tjenester til illegale uten spørsmål, loven forbyr også lokal politimyndighet å samarbeide med føderale politimyndigheter. Den lokale sheriffen måtte slippe Garcia Zarate fri.

Det er dette siste punktet som opprører mange amerikanere. Det er asylpolitikken som dreper uskyldige mennesker. Trump var ikke nådig.

“A disgraceful verdict in the Kate Steinle case!” Trump tweeted after the jury rejected possible charges ranging from involuntary manslaughter to first-degree murder. “No wonder the people of our Country are so angry with Illegal Immigration.”

Men forsvareren til Zarate kviet seg ikke for å spille hat-kortet:

«From Day 1 this case was used as a means to foment hate, to foment division and to foment a program of mass deportation. It was used to catapult a presidency along that philosophy of hate of others,» defense attorney Francisco Ugarte said after the verdict. «I believe today is a day of vindication for the rest of immigrants.»

Zarate har innrømmet at han skjøt Steinle. Så hvorfor ble han frikjent for drap? Fordi juryen trodde på versjonen om at han fant våpenet på havna og kom til å avfyre det ved et uhell, slik at kula rikosjetterte og traff Steinle.

Våpenet var blitt stjålet fra bilen til en offentlig tjenestemann en uke tidligere. Men hvis Zarate innrømmer å ha skutt, hvordan kan han da bli frikjent for drap? Det kan ha vært utilsiktet, men var likevel et drap.

Det at han overhodet ikke dømmes for å ha skutt Steinle, opprører mange. Zarate dømmes for ulovlig våpenbesittelse og får rundt 16 måneders fengselsstraff.

Faren til Steinle sier at rett ble utøvd, men ikke på en fyllestgjørende måte, den ble served, men ikke rendered. Steinle er blitt kjent for hele USA. Det er vedtatt en egen lov i Kongressen som har fått Kates navn. Nå sier faren at han ikke kommer til å uttale seg mer offentlig.

Men saken får et etterspill. Den er med på å vise mange amerikanere at det er noe galt med loven. Den beskytter fremmede på bekostning av landets egne innbyggere, og det i en slik grad at den frikjenner drapsmenn.

Slik sett illustrerer dommen galskapen i den liberale politikken. Systemet er konsekvent: Det forbyr politimyndigheter å samarbeide, og når en utlending begår drap, blir han frikjent.

Det er full krig mellom liberalere og presidenten, og særlig dommere gjør hva de kan for å stanse en omlegging av politikken. En føderal dommer i California la for en uke siden ned varig forbud mot at Trump kan røre sanctuary cities.

San Francisco is a sanctuary city, with local law enforcement officials barred from cooperating with federal immigration authorities. President Trump has threatened to withhold federal funding to cities with similar immigration policies, but a federal judge in California permanently blocked his executive order last week.

Men med dommer som Zarates vil Trump bli gjenvalgt i 2020, og han vil få tid til å skifte ut dommerne og stake ut en ny kurs.

 

http://www.foxnews.com/politics/2017/12/30/trump-calls-kate-steinle-verdict-disgraceful-says-no-wonder-people-are-angry-with-illegal-immigration.html

http://www.foxnews.com/us/2017/11/30/kate-steinle-s-accused-killer-found-not-guilty-murder.html

 

Det liberale USA gjør alt for å sabotere Trumps innvandringspolitikk. Dommerne er blitt aktivister. En mexicaner som tilsto drap, ble torsdag frikjent for dette.