Væpnet politiet aksjonerer mot en bolig etter trusselen mot skolen i Bodø. (Skjermdump, NRK)

Væpnet politi slo idag til mot flere adresser i Bodø-området, og pågrep tre personer for trusler om å gjennomføre en skoleskyting. Politiet omtaler dem som menn, og de er elever ved skolen, ifølge VG.

Det ble gjort beslag som underbygger trusselen mot skolen, opplyste politiet, men sent i kveld melder NRK at etterforskning har avdekket at det ikke er noe som tyder på at de tre siktede skoleelevene hadde intensjon eller planer om å gjennomføre trusselen. Politiet bekrefter at beslagene gjaldt våpenetterligninger.

Politiet fikk kl. 12.30 torsdag inn melding om at det var kommet trussel om skyting i tilknytning til Bodø videregående skole. Skytingen skulle finne sted på fredag. Politiet reagerte momentant og satte inn store ressurser på saken.

– Vi fikk inn en melding om at det var blitt rettet en trussel om skoleskyting på et gitt tidspunkt fredag mot Bodø videregående skole, opplyser stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til NTB.

Rundt klokka 14 aksjonerte politiet mot tre leiligheter i Bodø.

– Tre menn er pågrepet, en i hver leilighet, sier Eilertsen.

Politiet aksjonerte med store styrker. (Skjermdump, NRK)

Han ønsker ikke å si noe om hva trusselen gikk ut på.

– Tror dere det var fare for at trusselen skulle gjennomføres?

– Ja, vi tror det var fare for det. Grunnlaget var på et sånt nivå at vi valgte å aksjonere, så får etterforskningen vise hvilken hensikt og kapasitet de har hatt, sier han.

Politiet bekrefter at de har gjort beslag under aksjonen, men vil ikke si noe om de har beslaglagt våpen.

– Vi har gjort beslag som underbygger trusselen, men vi ønsker ikke på dette tidspunktet å si noe mer om hvilket beslag det dreier seg om, sier stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til NRK.

Politiet sier at etterforskere jobber videre, og at den operative fasen av saken er over.

– Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan truslene ble frembragt før etterforskningen er ferdig. Truslene ble ringt inn til operasjonssentralen, men ikke av trusselfrembringer, sier Eilertsen.

Ungdommer deler bilde

Torsdag ettermiddag deles et bilde av en ung mann med det som trolig er et «softgun»-gevær, ifølge Avisa Nordland.

(Snapchat skjermdump)

Bildet deles på Snapchat blant ungdom i Bodø. Operasjonssentralen i Nordland politidistrikt vil ikke kommentere om det har sammenheng med truslene om skoleskyting.