Det var en mann og en kvinne i 40-årene som ble drept med kniv i Sørfold i Nordland natt til mandag. En mann i tenårene skal ha vært gjerningsmann og selv dødd. Et barn er ført til sykehus. Politiet sier det er snakk om en familie.

Politiet rykket klokken 4.52 ut etter melding om knivstikking på en privatadresse i Indre Salten.

Da politiet tok seg inn i huset, fant politiet tre personer som ble bekreftet døde på stedet.

– Vi fant også en skadd person som ble fraktet til Bodø med redningshelikopter, sa stabssjef i Nordland politidistrikt, Bent Are Eilertsen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– De tre døde personene er en mann og en kvinne i 40-årene, samt en ung mann i slutten av tenårene. Den skadde som er fraktet til sykehus er et barn. Det var også et barn til på adressen som har kommet fysisk uskadd fra hendelsen, sier politiadvokat Kristine Pedersen.

Den antatte gjerningspersonen er blant de tre døde.

– Det er en familiær relasjon mellom de fem personene, sier Pedersen.

Kommunen har satt krisestab. Politiet har opprettet pårørendekontakt og er på plass for å ivareta de etterlatte.

– Dette er en dypt tragisk hendelse med både fornærmede og etterlatte, det er mange som skal ivaretas. Våre tanker går først og fremst til dem, sier Pedersen.

Politiet har sikret åstedet og startet etterforskning. Kripos er på vei til Sørfold for å bistå i etterforskningen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.