Nytt

Det er ikke bare i Oslo at skoler hvor andelen skolebarn med innvandrerbakgrunn vokser og at dette får konsekvenser for de etnisk norske ved skolene. Ved Stigeråsen skole i Skien har de lenge hatt et problem: at skolebarna søker seg vekk fra skolen. Ettersom det er en barneskole, er det naturligvis foreldrene som er beslutningstakere. Og de stemmer med føttene. Telemarksavisa skrev i 2015:

Ballen begynte å rulle da det i fjor kom frem at 30 elever de siste tre årene har søkt seg fra Stigeråsen til Kollmyr. Det startet en debatt om sosiale skiller innad i bydelen, og flere politikere var bekymret for om det er i ferd med å utvikle seg et klasseskille mellom Stigeråsen, der 40 prosent av elevene er minoritetsspråklige, mot 12 prosent på Kollmyr.

Heidi Hamadi (SV) mener det er viktig å ta debatten:

– Det er 80 elever de siste årene som skulle begynt på Stigeråsen, som har søkt seg over til Kollmyr. Det er en flyt av elever, og vi skal ikke underslå grunnen til det. Vi har en jobb å gjøre, for det er en del sosiale skiller her, sa hun.

Stigeråsen skole hadde altså i 2015 en andel på 40 % minoritetsspråklige. Skolen har rundt 300 elever.

Nå om dagen holder Stigeråsen skole på med forberedelser og øving til julespillet. Vi antar at det er av hensyn til de multikulturelle elevene (les: muslimene) at Allah dukker opp som en stemme fra Engel 2 og at man har lagt til to koranvers i teksten:

Igjen ser vi at det ikke finnes noen grenser for å inkludere islam. Selv om muslimer ikke en gang feirer jul, skal koranvers og Allah lures inn. Vi vil få en oppvoksende generasjon av barn som tror at Allah og Koranen har noe med jul å gjøre. Og dette er det våre læreinstitusjoner som fremmer.

Hallo!

Oppdatering 08.11.2017: Saken er blitt faktasjekket av Faktisk.no med konklusjonen at det er helt sant.

Oppfordring til alle våre mangehundretusen lesere: Send oss tips. Vi behandler alt konfidensielt.