Nytt


Foto: Italiensk politi.
 

Anis Hannachi – broren til den avdøde Marseille-terroristen Ahmed Hannachi, som drepte to unge franske kusiner utenfor jernbanestasjonen i den sydfranske metropolen den 1. oktober – er på begjæring av fransk politi blitt arrestert av hemmelig italiensk politi i Ferrara, skriver La Stampa.

Broren, som bor sammen med fire-fem andre unge tunisiske menn i den norditalienske byen, har oppholdt seg ulovlig i Italia siden 2014, da han ble utvist etter å ha kommet seg til landet over Middelhavet.

Franske sikkerhetsmyndigheter opplyser til sine italienske kolleger at Anis Hannachi i 2014 hadde reist som fremmedkriger til Syria for å delta i jihad, for siden å vende tilbake til Europa to år senere. Franske påtalemyndigheter er naturlig nok interessert i å vite om Anis Hannachi hadde en praktisk rolle i forberedelsene til nedslaktingen i Marseille.

Det fremstår dermed også som nokså plausibelt at Ahmed Hannachi kan ha blitt radikalisert av sin egen bror, og at denne godt kunne tenkes å ha planlagt attentater i Italia, skriver Torino-avisen.

Det er forøvrig verdt å merke seg det etterhvert store antallet terrorsaker som involverer radikaliserte brødrepar, eksempelvis i Boston (2013), Paris (januar 2015), Paris (november 2015), Brussel (2016) og Barcelona (2017), og da har vi bare nevnt de mest kjente eksemplene over nylige, gjennomførte attentater. Tar man med avvergede attentater eller går lenger tilbake i tid, blir listen mye lengre.