Innenriks

20. september er fristen for høringsuttalelser i forbindelse med Regjeringens lovforslag om å innføre forbud mot bruk av plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager og utdanningsinstitusjoner.

I går kom jeg i snakk med en bekjent som var fortvilet over signalene fra NTNU som går imot Regjeringens forslag om å forby nikab, eller «plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager og utdanningsinstitusjoner» som det heter i Regjeringens forslag.

Jeg spurte vedkommende om han hadde latt høre fra seg? -Høre fra meg? Hva mener du?

Dette var de spontane spørsmålene jeg fikk i retur. Jeg mener hva jeg svarte han; det sitter et stort flertall i Norge og ikke lar høre fra seg, når Regjeringen ber om svar.

Du kan avgi høringssvar på vegne av deg selv, på vegne av en bedrift eller organisasjon, eller anonymt. Det er mulig å registrere seg som bruker på regjeringen.no for å avgi høringssvar. Da vil du få en oversikt over alle høringssvar du har avgitt, og du vil også ha mulighet til å lagre utkast til høringssvar og jobbe videre på dem senere.

Jeg har lest om, men ennå til gode å møte noen som er for at man skal få gå med nikab i utdanningsinstitusjonene våre. Mennesker langt ute på venstresiden flagger at de støtter Regjeringens forslag. Tenker blant annet på Trond Andresen ved NTNU.

Det er viktig at du lar høre fra deg. Høringssvar avgis her