Statsminister Erna Solberg på UiT Norges arktiske universitet. Sammen med rektor Anne Husebekk 19. september.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Så har vi fått et nytt eksempel på at nordmenn blir diskriminert og nedgradert til annensortering i sitt eget land, mens islamiseringen av Norge fortsetter ufortrødent.

Fredag 4. desember var av Heimevernet erklært som «Uniform på jobben-dagen» for å synliggjøre at HV-personell er til stede over hele landet. Ellers er jo HV lite synlig fordi soldatene er sivile. De er uniformert bare når de er i tjeneste. HV-uniform som arbeidsantrekk var frivillig og i forståelse med arbeidsgiver.

Ikke alle arbeidsgivere hadde denne forståelsen, melder Bladet Nordlys. Universitetet i Tromsø nektet HV-soldaten Andreas Bringsjord å komme som student i HV-uniform. UiT avslo søknaden fra student Bringsjord med den begrunnelsen at «vi har en del studenter og ansatte som kommer fra land hvor forholdet til militært og uniformert personell er annerledes enn hos oss».

I forsvarsfylket Troms, med den sterkeste og mest synlige konsentrasjon av militærmakt i noe norsk fylke, kan en HV-soldat altså ikke stille i uniform på universitetet én dag i året av hensyn til at folk fra eksotiske land kunne føle seg uvel!

Her ser vi igjen hvordan påståtte hensyn til fremmede trumfer norske interesser. Heimevernet utgjør det militære nærforsvaret. Denne fjerde våpengrenen er ingen trussel mot andre enn dem som på norsk jord krenker rikets sikkerhet og folkets trygghet. «Overalt – alltid» er HVs motto. «Uniform på jobben-dagen» ble til for å markere akkurat dette.

Men Universitetet i Tromsø er ikke motstander av enhver uniform, bare norske. Stortinget vedtok i 2018 å forby bruken av ansiktsdekkende plagg i barnehager, på skoler og institusjoner for høyere utdanning. Regjeringen har nå sendt på høring et utkast til ny lov om universiteter og høgskoler. I sitt høringssvar har UiT fremholdt at i den nye loven bør dette forbudet fjernes.

Universitetet i Tromsø mener altså at det er helt i sin orden om studenter bærer det muslimske kvinneplagget nikab – et plagg som dekker hele ansiktet unntatt øynene. Eller burka, som skjuler hele kroppen bortsett fra øynene. Det vil i så fall være fritt frem for å gå rundt på campus iført finlandshette eller muslimske varianter av det samme. Men studenter i HV-uniform er derimot uønsket.

Universitetsrektor Anne Husebekk begrunnet i NRKs Dagsnytt Atten forleden denne forskjellen ved å hevde at militær uniform er uttrykk for et symbol, mens en nikab på campus derimot symboliserer en muslimsk kvinnes ønske om å studere.

Vi må rett ut spørre: Fins det ikke lenger noen nedre grense for manglende tankekraft hos dem som skal lede en akademisk institusjon? At kvinner som gjemmer ansiktet bak et klede, uttrykker vilje til å studere, en slags intellektuell styrkedemonstrasjon – makan! 

Hendelsen fra Tromsø viser at hensynet til nordmenn og norsk væremåte må vike for å jevne veien for islamiseringen av Norge. I Norge pleier vi ikke å dekke til ansiktet, bortsett fra på karneval eller når noen kler seg ut som julenisse. Det er norsk skikk å se hverandre, men det mener universitetsledelsen i ishavsbyen ikke er så viktig. Og at en student i HV-uniform er noe annet enn en student, er det rene oppspinn og vås. Og at en nikab-kamuflert kvinne utstråler studievilje, er nytt for de fleste, som heller mener at det kvinneundertrykkende plagget snarere er det plagget er til for: å gjøre kvinner usynlige.

Islamiseringen av Norge går sin skjeve gang. Institusjoner som er til for å fremme opplyst demokrati, kunnskap og akademiske ferdigheter er anførere for en utvikling som leder landet fra lys til mørke.

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.