Administrasjonsbygningen ved Universitetet i Tromsø. Foto: Harald Groven / Wikimedia Commons.

Til tross for at det finnes mye intelligent liv ved de fleste universiteter, har mange av de dummeste og mest sivilisasjonsnedbrytende tankene i Vesten det siste halve århundret også vært uttenkt ved universiteter.

Mye av det vi vanskelig kan kalle annet enn hat mot den vestlige sivilisasjonen fra mennesker som nyter dens frukter, skyldes at essensielt marxistisk tankegods i ny og gammel innpakning er blitt dyttet inn i unge og forsvarløse hjerner som har festet lit til at de befant seg i noen slags kunnskapens templer. (De er jo dét også, men røyken fra satan har sivet inn, for å låne et uttrykk fra pave Paul VI.)

Det er således ingen overraskelse at det avskyelige fenomenet gjør seg gjeldende også ved Universitetet i Tromsø, men kanskje har denne institusjonen nå satt en slags norgesrekord i offisiell fiendtlighet overfor egen nasjon.

Universitetet i Tromsø nekter medlemmer av Heimevernet å komme på jobb i uniform på Heimevernets dag, men åpner for bruk av nikab og burka i undervisningen, skriver Nordlys-kommentator Tone Angell Jensen hos Nordnorsk debatt, som er debattforumet til avisen.

UiT Norges Arktiske Universitet ønsker ikke Heimevernets uniformer på sin campus. Uniformen til kvinnelige IS-medlemmer, den ansikts- og heldekkende niqaben, vil universitetet derimot ikke forby. Grønn uniform med et tydelig norsk flagg og HV-merke med den norske kronen på ble for mye for akademias høyborg, mens den religiøse markøren niqab med tildekkede ansikter ikke er noe problem.

Universitetet ønsker forbudet mot ansiktsdekkende plagg i undervisningen ut av universitets- og høyskoleloven, opplyser Angell Jensen. Institusjonen har nemlig «en del studenter og ansatte hvor forholdet til militært og uniformert personell er annerledes enn hos oss».

Det kunne, med andre ord, virke skremmende på noen og framkalle ubehagelige minner.

Ja vel, så hvorfor ikke forklare de angjeldende personene hvordan dette forholdet er i Norge, og be dem ta det opp med fastlegen eller flytte til et annet land hvis forklaringen er forgjeves?

Nordlys-kommentatoren konstaterer at det finnes en følsomhet av klasse A og en følsomhet av klasse B:

Hva da med de ekstremt kvinneundertrykkende plaggene niqab og burka, som ikke bare er en religiøs uniform på kroppen, men også skjuler identiteten til bæreren?

Angell Jensen har gjort noe de færreste i Over-Norge gjør. Istedenfor å pleie omgang med islamister, har hun møtt folk fra muslimske land som er redd for islamismen:

Jeg kjenner til flere kvinner som har flyktet fra sterkt undertrykkende regimer, det være seg presteskapet i Iran eller andre religiøse diktaturer. De får frysninger av å se at middelalderskikkene følger etter dem til Norge, som ansiktsløse gjenferd, og gjenopplive traumer de har forsøkt å bli kvitt. Dette er kvinner som jobber iherdig for å få naive nordmenn til å forstå at religiøse plagg ikke hører hjemme på offentlige tjenestepersoner, som hijab i politiet, for eksempel.

I det offisielle Norge er nesten alle institusjoner blitt islamofile, det være seg kongehuset, regjeringen, Forsvaret, politiet, skolene, universitetene, sykehusene …

Hardcore islam skal dyttes ned i halsen på den arme, motvillige befolkningen, som ser seg nødt til å late som om det hele er kjempefint for ikke å havne i offentlig unåde.

Men når kontrasten blir så tydelig som her, altså når symboler på landets forsvar er haram, mens invasjonsstyrkenes symboler er halal, er det fremdeles mulig å fremkalle en smule reaksjon fra folk som ikke er gått fra vettet.

På grunn av terrortrusselen fra den islamske staten (IS) ble Forsvarets personell i 2014 anbefalt ikke å reise i uniform på toget. IS oppfordret som kjent til drap på vestlig, uniformert personell overalt. Universitetet i Tromsø fungerer i praksis som en slags akademisk arm for den verste terrorbevegelsen verden har sett.

Nordlys-kommentatoren har ellers gjort noe annet Over-Norge ikke gjør, nemlig å åpne øynene for det som skjer i omverdenen:

I Frankrike har de hatt problemer lenge. Nå har president Macron iverksatt omfattende tiltak mot ekstrem islamisme etter de mange terrorangrepene i landet. Blant annet er forbudet mot religiøse klesplagg absolutt, ikke bare i offentlig sektor. Det er utvidet til også å gjelde ansatte i privat sektor som yter offentlige tjenester. Det blir stadig mindre rom for religiøse markører, og det er ingen tvil om at maskering av ansikt også kan være en sikkerhetsmessig trussel.

I demokratiske Norge viser vi ansikt, konkluderer Angell Jensen.

Men det er ikke så veldig demokratisk lenger. Demos, det norske folket, er blitt et hår i suppen. Vanlige nordmenn har en maktelite som hater dem og alt de står for.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

 

Støtt Document – hvis du vil ha et medium som ikke hater deg og alt du står for

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂