En demonstrant bærer niqab under en protest utenfor den franske ambassaden i London 11. april 2011, da Frankrikes forbud mot ansiktsdekkende plagg trådte i kraft. Bærer man niqab i fransk offentlighet, venter bot på 150 euro og tvungne leksjoner i fransk statsborgerskap. Nå viser Integreringsbarometeret 2020 at 2% er positive til at norske, muslimske politikvinner bærer niqab i tjenesten. Foto: Reuters / Stefan Wermuth / NTB Scanpix

14.000 Osloborgere ønsker seg sharia-uniformert politi i Oslos gater. Det skremmende antallet niqab-entusiaster tilsvarer de 2 prosentene av befolkningen som er ganske positive eller meget positive til at norsk politi kan bruke niqab som uniform. Tallene er framlagt i en ny undersøkelse.

Det er Integreringsbarometeret 2020 som har kartlagt og presentert nordmenns holdninger til det islamistiske plagget. Nettavisen skriver onsdag at rundt 500.000 nordmenn synes det er greit om uniformert politi benytter niqab. Avisen har tatt utgangspunkt i den andelen av utvalget som har svart «meget positiv», «ganske positiv» eller «verken eller» på spørsmålet «Hvor positiv eller negativ er du til at /muslimske kvinner bærer niqab/ på uniformert politi?»:

Undersøkelsen viser at det likevel er 10 prosent av befolkningen – rundt 500.000 personer – som ikke har noen negativ reaksjon på nikab som en del av et uniformert politi, og omtrent like mange som er åpen for at det kan brukes av lærere.

Men tallet Nettavisen viser til er ikke særlig interessant. Det finnes alltid en viss andel fullstendig ignorante informanter i et hvert utvalg. At 8% av utvalget svarer «verken eller» er derfor ikke overraskende. Det langt mer skremmende er at 2 prosent av informantene stiller seg positive til  niqab-bruk i politiet.

Niqab er et islamistisk plagg, kun anvendt i sharia-styrte deler av den muslimske verden. At 2 prosent av Norges befolkning ønsker sharia-politi i norske gater er mildt sagt oppsiktsvekkende. Plagget er ikke forbudt i Norge, men i 2015 fikk Frankrike medhold i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen (EMD) da landet innførte forbud mot bruk av ansiktsdekkende plagg i offentlig sektor. Dommen er helt tydelig på at det er uønsket å skjule ansiktet i offentlig tjeneste.

Integreringsbarometeret 2020 anses å være befolkningsrepresentativt. Det betyr at det er nær 14.000 Oslo-borgere som stiller seg positive til sharia-politi i Oslos gater.

– Nikab er for meg et symbol på den islamistiske ideologien, og den er like farlig som den nynazistiske. Nå sier jeg ikke at de som bærer dette er islamister, men symbolikken er hard. Hvis man bærer et hakekors og ikke vet hva det betyr, så er man ikke nynazist, men det viser at man er historieløs, sier Dana Manouchehri, leder for organisasjonen Likestilling, Integrering og Mangfold (LIM), til Nettavisen.

Neste års Integreringsbarometer bør inneholde spørsmålet «Hvor positiv eller negativ er du til at norske kvinner bærer hakekors på politiuniformen?» Det er ikke vanskelig å forestille seg oppstandelsen som ville oppstått dersom 14.000 Oslo-borgere representerte nazistiske interesser.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.