Nytt

Serietegner i «Kollektivet», Karine Haaland, er åpen om at hun stemmer Fremskrittspartiet. Det straffer seg.

– Om venner og kollegaer tar kontakt, er det for å brunbeise meg og kalle meg rasist og nazist.

I et intervju med minervanett.no forteller hun at det ikke bare er lett å være åpen FrP-velger.

På spørsmål om hvorfor hun stemmer FrP, svarer hun slik:

– Fremskrittspartiet er et viktig verktøy nå, fordi det er det eneste partiet som er tydelig på hva de vil i integreringspolitikken, og sammen med Høyre i regjering har de fått gjennomslag for dette på Stortinget. FrP er ikke er redde for å fortelle folk at vi som bor her har et samfunn fra før.

Under valgkampen var hun åpen på sin Facebook-side om sine politiske preferanser:

Haaland har fått høre de verste skjellsord.

– Det er ingen ønskesituasjon. Når gamle venner og kolleger skjønner hvor jeg står politisk, slutter de å ta kontakt med meg. Og når jeg skriver ting, får jeg så godt som aldri kommentarer fra gamle venner og kolleger. Om de tar kontakt, er det for å brunbeise meg og kalle meg rasist og nazist, sier hun til Minerva.

– (…). Nå har jeg begynt å screenshotte postene og legge dem ut på Facebook. Så får de som kaller meg stygge ting, stå for det de sier. Og lese hva folk synes om det de driver med.

Serietegneren kaller seg partiuavhengig. Hun har ikke alltid stemt FrP.

– Jeg har aldri vært, og er hverken FrP-er eller Høyre-velger. Jeg kaller meg av og til høyrepopulist for spøk, men jeg har ingen partitilhørighet.

– Da jeg var liten, stemte jeg Høyre ved skolevalget i fjerde klasse. Men jeg har også stemt på Rød Valgallianse noen ganger, da partiet eksisterte, og jeg har stemt på Venstre. Begge deler i forbindelse med bestemte saker eller personer.

– Når du nå stemmer på FrP, skyldes det da Sylvi Listhaug eller partiet som helhet? spør Minerva.

– At jeg velger FrP fra verktøykassen denne gangen, skyldes politikken deres på en god del områder, og spesielt at de er tydelige på integreringspolitikk. Statsråd Listhaug skaper mye oppmerksomhet om et tema som det bør være mye oppmerksomhet om, nemlig integrering og norske verdier, og hun gjør det på en provoserende og oppsiktsvekkende måte.

 

Minerva: – Vanlige folk begynner å snakke høyt

Karine Haalands Facebook-side