Innenriks

På rekke og rad rykket alt fra NHOs Kristin Skogen Lund til Erna Solberg ut og forsvarte Jonas Gahr Støres oppførsel i bryggesake onsdag. – La oss heller snakke politikk, sa Erna, som om bryggesaken ikke handler om politikk. Tenkte hun ikke over at det kanskje kom mer?

Selvfølgelig gjør det det. Medier som sitter på gode saker lagger aldri alt ut med en gang, men ruller dem ut i porsjoner. Støre husker nok Tschudi-saken.

Torsdag er det daglig leder i entreprenørfirmaet Roland AS, Søren Aanonsen, som går i rette med Støres fremstilling.

Selv NTB må innrømme fakta: Arbeidene på brygga ble utføtt uten at skatt og moms ble betalt.

Jonas Gahr Støres forklaring på hva som skjedde etter at han fikk varsel om ureglementert arbeid på brygga hans, avvises av daværende daglig leder i Roland AS.

Arbeiderne som oppgraderte brygga på landstedet til Ap-leder Jonas Gahr Støre i 2011, gjorde jobben uten at skatt og moms ble betalt.

Støre opplyste til Finansavisen onsdag at det var hans vaktmester på hytta i Kilsund i Arendal, Olaf Halvorsen, som var hans avtalepartner, og at alt mellom dem ble gjort opp med faktura og moms inkludert.

Mye av arbeidet i Tvedestrand ble utført av to ansatte i sjøentreprenørfirmaet Roland AS, skriver Finansavisen. Daglig leder Trygve Bjørn Roland skrev et brev til Støre da han oppdaget at de ansattes bidrag til Halvorsen var private gjenytelser uten at det ble beregnet skatt og moms. (NTB)

Men så går NTB over i rollen som spindoktor for Støre. Støre får referere et hendelsesforløp han har all interesse av å fremstille til gunst for seg selv:

– Olaf Halvorsen har nylig informert meg om at han, etter brevet fra Roland til meg, var i kontakt med selskapet og fikk bekreftet at det var i orden at de ansatte gjorde ferdig arbeidet for ham, skriver Støre i en epost.(NTB)

Igjen er det en part som bestrider det Støre sier:

– Det stemmer ikke, sier Søren Aanonsen, som etterfulgte Roland som daglig leder.

Der stopper en meningsfull forståelse av NTBs fremstilling.

Med brevet fulgte en faktura med betaling for bruk av Roland AS’ utstyr. Selskapets advokat ba Støre se bort fra fakturaen, men Aanonsen er tydelig på at det ikke betød at arbeidet kunne fortsette.(NTB)

Dette gir jo ikke mening. Hvorfor skulle advokaten be Støre se bort fra en faktura som selskapet hadde sendt. Aanonsen bestrider fremstillingen.

Kanskje det var på tide at andre medier, herunder NTB, tok en telefon og intervjuet Roland AS? Det er kutyme. I stedet refereres Støres svar: -Jeg har ikke gjort noe galt.

Det kan man bare få svar på ved å gjøre normalt journalistisk arbeid: Partene som har stått frem i Finansavisen er forberedt på at de må svare på spørsmål.

Men da må noen stille dem.