Arbeiderne som oppgraderte brygga på landstedet til Ap-leder Jonas Gahr Støre i 2011, gjorde jobben uten at skatt og moms ble betalt.

Støre selv opplyser til Finansavisen at det var hans vaktmester på hytta i Kilsund i Arendal, Olaf Halvorsen, som var hans avtalepartner, og at alt mellom dem ble gjort opp med faktura og moms inkludert.

– Jeg har betalt for et avtalt oppdrag til avtalt pris, med faktura og moms til Olaf Halvorsen, opplyser Støre i en epost som Aps sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, har videresendt til Finansavisen.

– Hvordan han organiserte arbeidet var hans ansvar, sier Ap-lederen.

Ifølge Finansavisen utførte ikke Halvorsen jobben alene. Vaktmesteren benyttet to arbeidere og alt ble gjort opp som gjenytelser og vennetjenester, uten skatt og moms.

Den egentlige arbeidsgiveren til de to arbeiderne reagerte ifølge Finansavisen overfor Støre tidligere i sommer, og mente at oppgjøret med Halvorsen måtte registreres.

Støre sier han ikke fikk informasjon om at det handlet om gjenytelser uten skatt og moms, og sier han ikke hadde grunn til å anta at det var behov for ytterligere oppfølging fra hans side.

Halvorsen sier han ikke var klar over at bytte av profesjonelle tjenester er skatte- og momspliktig.

Videre forklarer Halvorsen at de to arbeiderne, som var ansatt i entreprenørfirmaet Roland AS i Arendal, hjalp ham som en gjenytelse for ting han har hjulpet dem med privat. Det ble også brukt en leker og annet utstyr som tilhørte samme selskap, også det sier Halvorsen han fikk bruke som en gjenytelse.

Eieren av selskapet, Trygve Bjørn Roland, ble derimot svært irritert da han fikk vite om utstyrsbruken og måten Halvorsen hadde gjort opp med arbeiderne. I et brev til Støre beskriver han arbeidet med bryggen som «ureglementert».

Dette er ikke første gang media skriver om Ap-politikeres bruk av svart arbeidskraft. I 2015 skrev Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum et blogginnlegg om at Ap-lederne har brukt svart dagmamma, private skoler og privat helse

Støre høstet også kritikk for å ha brukt polske håndverkere til å male huset sitt i Oslo.

Faksimile, Finanansavisen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.