Nytt

Bildet: Fire Department of NY viser Thin Blue Line-flagget for å hedre minnet om NYPD Miosotis Familia som ble drept på post i juli.

Det er full forvirring i hva man skal kalle de som var samlet i Boston lørdag for å forsvare ytringsfriheten. I samme Dagsrevysending sa Tom Nilsen «høyreradikal» og Cecilie Roang Bostad «nynazistisk». Det har alltid vært enklest å ty til hakekorset. Ferdig snakka.

Da er det ikke mer å diskutere.  Knut Arild Hareide har beveget seg i samme retning som venstresiden: Større moralsk kredibilitet jo lenger ned man dytter motstanderen: Sylvi.

Det interessante med vår tid er at establishment har omfavnet denne brennmerkingen, helt inn i regjeringskontorene. Sylvi sammenlignes med Gestapo av TV2, hennes danske kollega Inger Støjberg henger døde asylsøkere på sitt juletre.

Dette er de samme mediene som mener at «godhetstyranni» og «gullstol» er hets.

Det er ideologisk sammenheng mellom denne kampen og striden om Trump, Bannon og alt-right i USA.

Synet av alt-left er kanskje det som får folk til å bli betenkt: Er dette demokratiets forsvarere? Maskerte, med rett til å bruke vold? Navnet på noen av gruppene sier sitt: By any means ncessary, heter en av dem.

De vil bokstaelig talt jage «fascistene» ut av byen. I USA kalles de social justice warriors. De er koblet til den fragile kulturen på campus, som ikke tåler å bli krenket. De kalles «snowflakes» – personer som krever at campus skal være krenkelsesfritt område, også faglig. Et annet ord som brukes er intersectionality – som handler om at minoriteter får sette dagsorden ut fra sin rettferdighet. Vi har enda til gode å se en norsk publikasjon som tar for seg disse fenomenene.

De grupperes inn under samlebetegnelsen identitetspolitikk. Det er den som gjør at mobben og demokratiske politikere kan rive monumenter og statuer. Historien krenker de levende.

En ny måling viser at 62 prosent er for å la dem stå. Bare 27 prosent er for å fjerne statuene og 11 prosent vet ikke.

Hvis demokratene fortsetter å støtte denne saneringen vil Trump ha gode kort på hånden i 2020.

Et annet sterkt kort er at venstresiden har mobilisert mot politiet. Black Lives Matter får masse penger av George Soros og store selskaper. Det viser at storkapitalen er politisk ute av kurs.

Et grov og illustrerende eksempel er at antifa foran demonstrasjonen på Boston Commons lørdag 19 august sendte ut et kart over loger som tilhørte ytre høyre.

I midten ser man Thin Blue Line, med underskriften Pro Police Symbol. Det er ikke bare pro-police, det er politiet selv som bruker dette flagget når de hedrer sine falne. Antall politi som drepes på jobb, i rene henrettelser, har steget kraftig de senere år.

The FBI reports that in 2016, twenty officers were similarly killed in ambushes or unprovoked attacks, representing almost a third of all cops killed in action and nearly three times more than the prior year.

En av de siste som ble henrettet uten forvarsel var Miosotis Familia som ble skutt mens hun intetanende satt i patruljebilen. Document skrev om begravelsen som var en massiv demonstrasjon av samhold og kollegialitet.

Uttrykket Thin Blue Line er et uttrykk politiet bruker om seg selv. De er den tynne blå linjen mellom borgerne og kaos og anarki. Det er en hårfin linje som de forsvarer. De har dannet sin egen velforening som støtter familiene til drepte politimenn: Thin Blue Line NYC. Flagget har blitt populært. Det er ikke bare politifolk som viser det frem, nå har også vanlige folk adaptert det for å vise sin støtte.

The thought of writing about the flag came to me as I biked through one of New Jersey’s quaint beach towns this July. I noticed house after house, from simple cottages to multi-million dollar mansions, proudly displaying either version of the blue line. Not all of them could be cops.

Confirming its growing popularity, the president of Blue Lives Matter NYC, a charity which supports the families of fallen officers, reported that the $40 Blue Line American Flag is their highest grossing item nationwide. While the number of for-profit retailers selling blue line products on Amazon and Ebay corroborates the trend.

Blue Line-flagget er blitt et symbol på støtte til politiet. Det har ikke gått ubemerket hen på venstrefløyen. Men det sier likevel noe om hvor på jordet antifa er at de tror de kan klassifisere et politiflagg som høyreekstremt.

Det sier noe om motsetningene i USA at lov og orden nå stemples som høyreekstremt.

Alt som oppfattes som understøttelse av en konservativ bevegelse får nazi-stemplet, i hard eller mildere form.

At the time, I made a remark to some law enforcement friends about a hunch I had that the more common the flag became in the community, the more it would become emblematic of the broader conservative movement. When that happened, I predicted, it wouldn’t be long before it was seen as some sort of offensive or hate symbol. Even before finishing this column, I was proven right.

At antifa kan tillate seg å stemple Thin Blue Line sier noe om hvor whaco – hvor langt ute venstresiden er blitt.

During the week, images of a flyer listing the Blue Line flag among swastikas and other hate symbols were posted in internet forums. By Thursday, police organizations like the NYPD’s Sergeant’s Benevolent Association had sent an advisory to its members. By Friday, Boston’s Antifa Twitter feed had posted the flyer for all to see.

Det er et uttrykk for at det liberale USA antar hysteriske former at det kan tillate seg å gå i allianse med slike krefter. Det samme gjelder antifa i Norge, som blir sett på med forståelse og sympati av mediene.

Hetsen mot Trump og toleransen for antifa er to sider av samme sak.

 

http://thehill.com/blogs/pundits-blog/civil-rights/347196-the-far-left-turns-its-hate-against-cops-and-the-thin-blue