16 år gamle Linda Wenzel fra Pulsnitz nær Dresden fortalte foreldrene sine i juli ifjor at hun skulle tilbringe helgen sammen med en venn. Men femten år gamle Linda hadde i all hemmelighet konvertert til islam og reiste til Istanbul og derfra videre til Irak via Syria for å slå seg sammen med IS.

Moren hennes fortalte at hun ifjor hadde gitt datteren en kopi av koranen da hun hadde uttrykt interesse for islam. «Vi tenkte ikke noe særlig over det da», fortalte moren til RTL Television.

Men det var andre tegn som burde ha blitt oppdaget. Linda fastet til ramadan og begynte å bruke tunge og svært tildekkende klær, selv på varme dager. På rommet hennes fant tyske etterforskere bønneteppe og en egen Facebok-profil hvor hun hadde kommunisert med kontakter på arabisk.

Linda ble funnet med en gruppe andre IS-krigere, deriblant sin ektemann fra Tsjetsjenia, som hadde barrikadert seg med eksplosiver i en tunnel under ruinene av Mosul Old City. I gruppen var det IS-kvinner fra land som Canada, Russland, Tyrkia, Libya, Syria, Frankrike og Tyskland. Flere av dem hadde på seg selvmordsbombevester, skriver The Times.

En irakisk offiser fortalte til The Telegraph: “We found her with a gun in her hand next to her Chechen husband, who was then killed by Iraqi forces in a firefight. She said she had killed a number of our men in the battle».

 

Man anslår at 930 personer har reist fra Tyskland for å bli jihadister for Den islamske stat.

Hva vil skje med de som blir fanget levende av irakiske tropper?  Linda Wenzels foreldre skal være på vei til Irak i håp om å få med seg datteren hjem.

Men vil resten av Tyskland ha tilbake en snikskytter og jihadist med forskrudd sinn? Om hun så er en 16 år gammel jente? En jihadbrud som nettopp er blitt jihadenke. Det er jo ikke slik at hun bare kan sendes hjem for å begynne på skolen igjen til høsten.

The Times   The Guardian   The Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂