Bildet: Muslimer nekter å gå gjennom metalldetektorene og ber på åpen gate i protest, søndag 16. juli 2017. Foto: Ammar Awad/Reuters/Scanpix

Etter at tre palestinere stormet ut av Tempelhøyden og drepte to soldater som sto vakt ved inngangen, har Israel satt opp metalldetektorer for de som vil besøke høyden. Det nekter den islamske stiftelsen med ansvar for stedet, el-Wsaqf, å bruke.

Muslimene ber derfor på gaten utenfor. Israel akter ikke å bøye av. Våpnene som ble brukt fredag var smuglet inn på området. Israel finner seg ikke i at det lagres våpen inne på hellige steder.

Muslimene legger opp til en styrkeprøve.

In its statement, the Waqf called on the faithful not to enter the mosque by passing through the metal detectors, adding, “If the metal detectors continue to be imposed, we call upon the people to pray in front of the gates of the mosque and in the streets of Jerusalem.”

El-Waqf er knyttet til Jordan og jordanske myndigheter har advart om forandring i status til Jerusalem. Men hvis Jordan låner øre til den religiøse stiftelsen i denne saken vil de møte døve ører.

Muslimene får forvalte området og Israel fører kontroll med ikke-muslimers adgang. Men Israel finner seg ikke i at muslimene bruker denne posisjonen til å flytte brikkene: Israel har hatt og skal ha kontroll med sikkerhetssituasjonen.

To soldater ble drept. Det skal ikke bli flere.

Jerusalems politisjef mente palestinerne kommer til å venne seg til kontrollen. Men det er ikke sikkert. Det gjøres forsøk på å fremstille dette som et overgrep som alle muslimer må danne front mot. Imamer har spilt på denne paranoiaen i årevis og forsøkt å mobilisere en global kampanje.

One Israel Hayom writer, Erez Lin, suggests the backlash over the new regulations stem from the fact that they were imposed at a Muslim holy place by non-Muslims. He dryly notes that in recent years Saudi Arabia has significantly upgraded its security at Musim holy sites, including requiring all hajj pilgrims to wear GPS-enabled electronic bracelets and installing metal detectors and nearly 1,000 cameras in Mecca’s Grand Mosque alone.

Det er nettopp det.

 

http://www.timesofisrael.com/whoever-blinks-first-loses-jerusalem/

http://www.timesofisrael.com/waqf-urges-muslims-to-boycott-temple-mount-over-metal-detectors/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂