En muslim (54) som har bodd i Østerrike siden 1989, drepte et ektepar fordi han hatet Frihetspartiet dypt og inderlig. Det er landets statsmnistesr Christian Kern som sier at det var hat til Frihetspartiet som lå bak drapene.

Kern sier han er «dypt rystet» over resulatet av etterforskningen i Linz, der er et eldre ektepar er slått ihjel. Ifølge politiet har mannen projisert personlige negative erfaringer over på FPÔ. Ved å drepe ekteparet ønsket han å statuere et eksempel, sa statsministeren.

-Forbrytelser som disse ødelegger tilliten og sammehengskraften i samfunnet og må fordømmes på det skarpeste, understreket statministeren lørdag.

-Når mennesker – slik det åpenbart har skjedd i Linz – blir mordet på grunn av en ekte eller innbilt nærhet til et parti, må alle trå til mot en slik utvikling, sa Kern.

Det hører med til sjeldenhetene at en statsminister offentlig uttaler seg i en så sensitiv sak som et hat-mord. Drapet på ektepartiet er ikke det første i sitt slag.

 

Ehepaar getötet, weil es FPÖ wählte: Das sagt Kern

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂