Samtlige illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons (User:17177‚ Malagalabombonera, Ikiwaner).
 

Et ektepar av radikaliserte islamkonvertitter som ble arrestert av spesialstyrker under en fransk-sveitsisk antiterroraksjon i november 2017, var i internettkontakt med den islamske staten (IS) og drøftet konkrete angrepsmål for terrorangrep i Sveits og Frankrike.

Det går frem av undersøkende journalistikk som fredag kveld ble presentert i aktualitetsprogrammet «10vor10» på den sveitsiske allmennkringkasteren SRF.

Ekteparet var med i en gruppe på ti personer under ledelse av en sveitser bosatt i kantonen Neuenburg, og de ble alle arrestert samtidig. Ifølge sveitsisk påtalemyndighet pågikk terrorplanleggingen over flere måneder.

Den ene av ektefellene, en 23 år gammel opprinnelig colombiansk kvinne som SRFs reportere har truffet i fengsel, sier at terrorplanene de to diskuterte, omfattet avsporing av tog samt angrep på nattklubber og kirker.

Motivasjonen var hat mot annerledestroende, som 23-åringen sier hun også plukket opp i Koranen, og målet var å drepe så mange ikke-muslimer som mulig. Om et mulig angrep på en bestemt nattklubb i Sveits bemerket hun at den hadde egne homokvelder og var arena for alkohol og narkotika.

Kvinnen har til sitt forsvar påstått at planene kun var en tankelek, men mannen hennes hadde i oktober gjort helt konkret hærverk mot en kirkegård. Hun har sluttet å bruke hodeslør og anser seg ikke lenger som muslim, sier hun. Men det affiserer ikke sveitsiske myndigheter. Etter endt soning vil hun bli deportert tilbake til Colombia.

Hva slags risiko vil de som ikke deporteres, utgjøre idet de en dag slipper ut?

For tiden pågår det mange rettsprosesser mot terrormistenkte Europa rundt, men det er bare unntaksvis europeiske medier formidler de alarmerende planene som avdekkes i disse sakene. Slik fortsetter folk å sove dypt.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.