En politibil står utenfor kjøpesenteret i Lugano hvor et knivangrep fant sted den 24. november 2020. Foto: Pablo Gianinazzi / Ti-Press / Keystone via AP / NTB.

Kvinnen som tirsdag ettermiddag knivstakk og skadet to kvinner i en butikk i Lugano, er en 28 år gammel sveitsisk konvertitt til islam som var kjent for politi og etterretning, etter at hun i 2017 forgjeves prøvde å slutte seg til den islamske staten (IS) i Syria.

28-åringen, som er fra Lugano, var forelsket i en kjempende jihadist, men ble stanset i sitt foretagende av tyrkiske myndigheter på grensen mot Syria. Kvinnen hadde psykiske problemer, og ble siden innlagt på psykiatrisk klinikk, melder den sveitsiske allmennkringkasteren Schweizer Radio und Fernsehen (SRF).

Den sveitiske riksadvokaten har tatt ut terrorsak mot kvinnen, skriver den sveitsiske nyhetsportalen Nau.

Den terrorsiktede kvinnen forsøkte å ramme begge sine ofre i halsen, og skadet en av dem alvorlig, mens den andre ble lettere skadd. Et øyenvitne forteller at hun hørte skriking, og like etter så en kvinne liggende i en blodpøl. Ifølge øyenvitner var strupen hennes kuttet over, melder tv-stasjonen RSI, men kvinnen skal være utenfor livsfare.

Gjerningskvinnen ble holdt igjen av forbipasserende, og siden arrestert. Angrepsvåpenet, en kjøttkniv, var kort tid i forveien blitt stjålet fra en annen butikk.

Islamterror har vært sjeldent i Sveits, men tirsdagens angrep kommer ikke lenge etter at en 26 år gammel tyrkisk-sveitsisk mann med kjente jihadist-sympatier i september knivstakk og drepte en 29 år gammel portugiser i Morges i kantonen Waadt. 26-åringen oppgav selv at han gjorde det for å «hevne profeten».

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.