Illustrasjonsfoto: Osman Orsal / Reuters / Scanpix.

 

Tysk politi har pågrepet en 54 år gammel kvinne som rev burkaen av en kvinne i en matbutikk i Schöneberg vest i Berlin og deretter kom med verbale angrep.

Kvinnen som ble angrepet er 28 år gammel og skal være tyrkisk statsborger. Hun pådro seg hodeskader da det heldekkende plagget ble fjernet. Deretter fulgte 54-åringen etter kvinnen ut av butikken og ropte utlendingsfiendtlige ord etter henne, opplyser politiet.

Episoden utspant seg mandag kveld. Øyenvitner varslet politiet som kom til stedet og pågrep kvinnen.

54-åringen, som skal ha bakgrunn fra Aserbajdsjan, blir nå etterforsket for overfall og rasistiske fornærmelser, opplyser politiet.

Nasjonalforsamlingen i Tyskland vedtok i fjor et forslag fra regjeringen om å forbyr offentlig ansatte all bruk av heldekkende ansiktsplagg i skoler, domstoler og andre offentlige institusjoner. Tyske islamfiendtlige grupper har tatt til orde for at man må innføre totalforbud mot alle heldekkende ansiktsplagg.

(©NTB)

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂