En politibil står parkert utenfor et varehus i Lugano den 24. november 2020, der et terrorangrep fant sted i en av butikkene. Foto: Pablo Gianinazzi / Ti-Press / Keystone via AP / NTB.

En kvinnelig sveitsisk islamkonvertitt og IS-sympatisør som under et terrorangrep den 24. november 2020 knivstakk og skadet to kvinner i en butikk i Lugano i den sveitsiske kantonen Ticino, har aldri vist noen tegn til anger, sier påtalemyndigheten i straffesaken mot henne, som omsider er kommet opp for retten.

Under angrepet gikk den nå 29 år gamle kvinnen, som var kjent for sikkerhetsmyndighetene, etter halsen på sine ofre «fordi hun ville skjære hodet av dem, slik IS gjør», opplyser påtalemyndigheten ifølge TicinOnline. Vitner til ugjerningen forteller at hun ropte «Allahu akbar!» og «Jeg vil hevne profeten Muhammed» idet hun angrep de to kvinnene.

«Jeg vil følge Gud helt til døden», «Lær meg å bruke våpnene», «Spreng sveitsiske synagoger og kirken i luften», siterer aktoratet henne på. Dette er bare noen utdrag av de 2507 meldingene til støtte for den islamske staten som hun fra begynnelsen av oktober og frem til den 20. november 2020 utvekslet på en chat med to syriske menn hun var blitt kjent med på nettet.

Statsadvokat Elisabetta Tizzoni, som kaller radikaliseringsprosessen typisk og ikke er i tvil om at det foreligger et terrormotiv, har nedlagt påstand om 14 års frihetsberøvelse for den kvinnelige islamterroristen – elleve år for de to drapsforsøkene og tre år for å ha sluttet seg til terrorgrupper som al-Qaida og den islamske staten (IS).

Hva angår det første offeret, som har fått varige fysiske og psykiske mén og er blitt delvis arbeidsudyktig, var det et mirakel at skadene ikke ble fatale, anfører påtalemyndigheten.

Hvis jeg kunne ha gjort det om igjen, skulle jeg ha gjort en bedre jobb, sa den tiltalte kvinnen i retten, skriver L’Info:

Den 29 år gamle terroristen lider av mentale forstyrrelser, men det forandrer ikke på terrormotivet, sier aktor Tizzoni. Ikke desto mindre har hun lagt ned påstand om at straffen på 14 år sones i en lukket avdeling.

 

Knivterroristen i Sveits var konvertitt til islam og kjent for etterretningen

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.