Elon Musk under en konferanse med Storbritannias statsminister Rushi Sunak i London den 2. november 2023. Foto: Kirsty Wigglesworth / Pool via AP / NTB.

«Er dette lovlig?» spør Elon Musk etter at sveitsisk politi lørdag oppløste en forsamling der identitær­bevegelsens Martin Sellner snakket om befolknings­utskiftning og remigrasjon, pågrep Sellner og deporterte ham til Østerrike.

Ifølge Neue Zürcher Zeitung hadde politiet ved stormingen av arrangementet som organisasjonen Junge Tat holdt i Tegerfelden i kantonen Aargau, sagt at bakgrunnen for aksjonen var at arrangementet med Sellner «ikke var politisk tolerert», for siden å endre forklaringen til at arrangementet var «en trussel mot den offentlige sikkerheten» fordi Sellner kunne fremprovosere konfrontasjoner.

Overfor 20 Minuten harselerer Sellner selv over at arrangementet angivelig truet sikkerheten, mens de 50.000 migrantene som kom ulovlig til Sveits i 2023, ikke gjorde det.

«Dette er en skam for det sveitsiske demokratiet. Men det er likevel en seier for vår bevegelse. De kan sette håndjern på meg, men ikke på våre ideer. Remigrasjon er uunngåelig», sier Sellner.

 

Martin Sellner arrestert under bokpresentasjon i Sveits

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.