Nytt

Patrick Reslow. Foto: Wikimedia Commons.

 

Den svenske politikeren Patrick Reslow, som har vært innvalgt i Riksdagen fra Malmö for Moderaterna (M) siden 2010, går over til Sverigedemokraterna (SD), kunngjorde Jimmie Åkesson under en pressekonferanse i dag.

Reslow uttaler at han «i lang tid» ikke har følt seg hjemme i Moderaterna, opplyser NTB, som gjør hva de kan for å fremheve det som kunne sette overgangen i et dårlig lys:

Reslow tilbakeviser at han nå har sveket dem som har valgt ham inn i Riksdagen.

– Nei, jeg synes ikke det. Jeg har vurdert det slik at jeg kan fortsette i Riksdagen. Min ambisjon er også å sitte i Riksdagen etter 2018, sier Reslow.

Reslow er altså blitt innhentet av samvittigheten. Etter det Expressen skriver, er ledelsen i Moderaterna blitt tatt fullstendig på sengen:

Reslow meddelade Anna Kinberg Batra i ett mejl på onsdagsförmiddagen.

Källor inom M säger att partiledningen är skakad och «tagna på sängen» av beskedet.

SD-leder Jimmie Åkesson, som har politisk vind i ryggen, kostet nesten på seg litt medfølelse med Batra i et intervju. Dette er særdeles uvanlig i svensk politikk, og er neppe særlig hyggelig for henne, mente Åkesson, som analyserer slik:

– Det händer mycket i svensk politik. Det är stora positionsförflyttningar. Opinionsläget är lite unikt där vi seglat upp som det ledande oppositionspartiet.

SD har tiden på sin side, og kan rolig imøtese panikken hos det politiske establishment. Skal de rulle Reslow i tjære og fjær, eller skal de late som ingenting?