Nytt

Migranter plukkes opp av Malta-baserte Migrant Offshore Aid Station (MOAS) nord for Sabratha, Libya, 15. april 2017. (Foto: Reuters/Darrin Zammit Lupi)

Nesten 3.000 migranter ble fredag plukket opp i en stor operasjon i Middelhavet, opplyser den italienske kystvakten. Minst sju personer er omkommet.

En talsmann for den italienske kystvakten opplyser fredag kveld at personene ble reddet fra mer enn 20 småbåter.

Minst sju personer er meldt omkommet, opplyser hjelpeorganisasjoner i området.

Den franske søk- og redningsorganisasjonen SOS Mediterranee skrev tidligere fredag på Twitter at en av deres båter hadde stoppet rundt 20 båter med migranter. Båter av den typen kan ofte frakte så mange som 100 personer hver.

En talskvinne for SOS Mediterranee opplyser at redningsoperasjonene var krevende, og at både den italienske kystvakten og Leger Uten Grenser (MSF) deltok i operasjonen.

En båt fra MSF la fredag til kai i Catania på Sicilia, hvor seks omkomne ble brakt i land.

Den maltesiske organisasjonen MOAS opplyste at den kommer til å legge til kai med 394 overlevende fredag, hvorav en har alvorlige skuddskader.

Tidligere fredag meldte den spanske hjelpeorganisasjonen Proactiva Open Arms om en pågående redningsaksjon fredag, der et sted mellom 1.000 og 1.500 migranter skulle reddes fra elleve gummibåter.