Mullah Krekar, foto: Frida Tørring / Wikimedia Commons (utsnitt).

 

Den italienske terrorsaken mot mullah Krekar som lenge har vært varslet, forventes mandag å komme i gang ved domstolen i Bolzano (på tysk: Bozen), opplyser lokalmediet Nachrichten für Südtirol.

Den hovedtiltalte er enn så lenge ikke blitt utlevert til Italia, og straffesaken finner derfor sted uten at Krekar er på plass i retten.

Omstendighetene i saken, hvor fem personer som skal være underordnet Krekar også er tiltalt, vedrører mullahens rolle i den islamistiske organisasjonen Rawti Shax. De fem anklages for internasjonal terrorisme, idet de skal ha planlagt å gjennomføre terrorangrep.

Forholdene Krekar er tiltalt for, har sammenheng med en annen terrorsak som under strenge sikkerhetstiltak gikk for samme domstol for en måned siden. Der ble det stadfestet en tidligere kjennelse fra domstolen i Trento (på tysk: Trient), hvor fire personer var blitt dømt for å ha planlagt et terrorangrep i Europa.

De tiltalte Eldin Hodza (26), Hasan Saman Jalal (36), Abdula Ali Sali (38) og Abdul Rahman Nauroz (28), som var personlig tilstede under rettssaken i Bolzano, var anklaget for å ha planlagt et terrorangrep i Europa fra Sør-Tyrol. Mennene var allerede i mai 2016 blitt kjent skyldige ved domstolen i Trento.

Domstolen i Bolzano stadfestet dommen på fire års fengsel for Hodza, Jalal og Sali, mens Nauroz, som ble ansett for å stå i spissen for den formodede IS-cellen, ble dømt til seks års fengsel. Mennene skal sone disse straffene i høysikkerhetsfengselet i Rossano Calabro (i regionen Calabria).

Krekar antas å være lederen for denne IS-cellen, og tidligere skal han blant annet ha vært i tett kontakt med hver og en av disse, som også ble arrestert under den store antiterroraksjonen i november 2015.

 

Nachrichten für Südtirol

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂