Sakset/Fra hofta

Rettsbygningen i Bolzano, Italia. Foto: hwo / imageBROKER / Alamy Foto Stock.

Mens alle har fått med seg at domstolen i Bolzano i Italia har dømt mulla Krekar til tolv års fengsel for terrorisme, har det knapt vekket oppmerksomhet at to andre kurdiske irakere som er bosatt i Norge, også ble dømt i den samme prosessen.

Personene det gjelder – Twana Karim Rahim og Fatah Kamil Jalal, som ble dømt til henholdsvis ni og sju og et halvt års fengsel – identifiseres av blant andre det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Italienske medier identifiserte dem også da de ble pågrepet i forbindelse med oppløsningen av Rawthi Shax i 2015, mens de norske mediene, for eksempel VG, ikke gjorde det.

Det er altså tale om en dobbel taushet: Ikke bare gis de to dømte et overdrevent personvern, det blir knapt nevnt at de ble dømt. Når det skjer, fremstilles de nærmest som ofre.

Det betyr at to potensielt farlige personer, som er dømt til lange fengselsstraffer i et alliert europeisk land, lever inkognito i Norge, hvor de uten større forstyrrelser kan spre ideer, rekruttere personer og på andre måter bidra til fremtidig terror. Takket være massiv nasjonal idioti er de også norske statsborgere, med alle de garantier og tjenester det innebærer.

Som en sovende celle kan de ligge lavt i terrenget uten å pådra seg sikkerhetsmyndighetenes interesse i årevis, men ideene deres forandrer seg neppe, slik undersøkelser av jihadister i Frankrike viser, og det er lett å tenke seg at noen i deres nettverk kan slå til på et senere tidspunkt.

Denne nonsjalansen og hensynsfullheten overfor en potensiell sikkerhetstrussel er ikke lett å forstå etter all den islamistiske terroren som har rammet Europa de senere årene.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også