Borgating lagmannsrett har gitt grønt lys for å utlevere Twana Karim Rahim. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Borgarting lagmannsrett slår fast at Twana Karim Rahim, som er dømt for terror i Italia, likevel kan utleveres. Samlige norske medier tier om hvem han er.

NRK identifiserer ikke den kurdiske irakeren i sin melding, men vektlegger at han er «norsk statsborger». NTB, som siterer NRKs sak, identifiserer heller ikke, og omtaler ham både som «Den norske statsborgeren» og «Østfold-mannen i 40-årene».

«Den norske statsborgeren» er dømt til ni års fengsel i Italia for å være en del av Mulla Krekars internasjonale terrornettverk. Det er en svært alvorlig dom, men norske medier velger å mørklegge hvem han er. Ingen andre medier enn Document har navngitt ham, såvidt vi kan se.

Som vi påpekte i fjor sommer vakte det knapt oppmerksomhet at to kurdiske irakere som er bosatt i Norge, ble dømt sammen med Krekar i samme prosess i Bolzano hvor Krekar fikk terrordom på tolv års fengsel.

Personene det gjelder – Twana Karim Rahim og Fatah Kamil Jalal, som ble dømt til henholdsvis ni og sju og et halvt års fengsel – identifiseres av blant andre det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Rahim har motsatt seg utlevering til Italia.

Oslo tingrett mente sist uke at mannen hverken kunne utleveres til Italia eller varetektsfengsles, men det var Borgarting lagmannsrett uenig i.

I motsetning til tingretten mener lagmannsretten at det er grunnlag for å utlevere mannen. Lagmannsretten sa også ja til å varetektsfengsle Rahim i opptil fire uker.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.