Mulla Krekar er dømt til 12 års fengsel i Italia. Dommen er to år strengere enn aktor Pasquale Profitis påstand.

De øvrige tiltalte er dømt til mellom 7 og et halvt år og 9 års fengsel av retten i Bolzano, også dét strengere enn aktors påstand, melder statskringkasteren Rai.

Najmuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, ble sammen med en rekke menn i flere land i Europa pågrepet i Norge 12. november 2015. Pågripelsene inngikk i en koordinert aksjon satt i verk av italiensk politi.

Aktor Profiti rekonstruerte i detalj gruppens aktiviteter i retten i Bolzano – takket være at norsk politi avlyttet mange samtaler mens Krekar satt i norsk fengsel: «oppfordringer til å drepe vantro, trusler mot Stortinget, oppfordringer til selvmordsaksjoner», ifølge RAI.

Profiti krevde lange straffer: 10 for Krekar, 8 år og seks måneder for hans nestkommanderende, Karim Rahim Twana og Wahab Hamasalih Awat, og 7 år for de øvrige tre Abdul Rahman Zana, Fatah Kamil Jalal og Amad Bakr. Retten syntes åpenbart ikke det var strengt nok, og har økt med to år for Krekar, og også økt litt for de øvrige.

Aktor ba også om at Italia begjærer Krekar utlevert fra Norge, hvor også to av de øvrige tiltalte befinner seg, ifølge RAI. De siste tre befinner seg trolig i Storbritannia.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.